Iohannis, anunțul serii dupa EXPLOZIA de cazuri de COVID! Se reintroduc NOI RESTRICTII?

Deja cele mai multe țări din Uniunea Europeană au zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare, în privința epidemiei de coronavirus, a declarat miercuri Klaus Iohannis. Nici la noi situația nu este bună, a avertizat el.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, de la Palatul Cotroceni, că este ”foarte posibil” ca autoritățile din România să introducă noi restricții, pentru a limita transmiterea noului coronavirus.

”Opinia aproape unanimă a specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja cele mai multe țări au zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situația nu este bună.

”Nu îmi doresc acest lucru”
Azi am avut record negativ de infectări. Este imperativ să facem eforturile pentru a inversa acest trend ascendent. Ține de fiecare dintre noi.

Trebui să găsim soluții care să ne permită să avem o societate și o economie funcționale.
Prioritar e ca sistemul sanitar să nu fie copleșit de un număr mare de bolnavi cu Covid.”, a declarat Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.
Trebuie respectate cu rigoare regulile, iar românii trebuie să fie prudenți, pentru a nu se expune inutil riscului de infectare, a indicat Klaus Iohannis.

Citiți și:  Adevărul despre gestul lui Klaus Iohannis în SCANDALUL MOMENTULUI: Lucrurile evoluează spectaculos

”Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple, clare: mască, distanță, igienă. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar, dacă numărul de infectări crește, este posibil ca în anumite localități să fie introduse restricții, altfel lucrurile scapă de sub control.

Nu îmi doresc acest lucru, dar dacă lumea nu este atentă și numărul de infectări crește, este foarte posibil să se introducă anumite restricții, la nivel local, regional.”, a arătat Președintele.

”PNL a câștigat alegerile locale”
”Aceste alegeri au fost câștigate de PNL cu un scor politic de 34%. Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când PSD pierde alegerile locale.

Citiți și:  Amenințare directă pentru Klaus Iohannis. Anunt SOC

Nimeni nu este perfect și niciun partid nu este perfect. A fost un vot popular care a validat politica PNL și a invalidat-o pe cea a PSD. Au fost însă și situații unde rezultatele au fost departe de așteptări, cum au fost și situații cu rezultate peste așteptări.”, a mai precizat Klaus Iohannis.

”Procesul electoral propriu-zis a decurs peste așteptări de bine. Se pare însă că după vot unii indivizi au încercat să fraudeze rezultatele, falsificând, se pare, anumite înscrisuri.

Este pur și simplu inacceptabil și aceste proceduri trebuie îmbunătățite. Dacă se constată că PSD a încercat fraudarea votului, românii îi vor sancționa.

Iar autoritățile trebuie să îi verifice la sânge. Cei vinovați vor fi trași la răspundere. ”, a adat el asigurări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.