Iohannis, anunț important despre OBLIGATIILE romanilor! DECIZIILE președintelui după discuțiile cu Guvernul


Breaking news! Anunț important al preşedintelui Klaus Iohannis, care a susținut, marţi, începând cu ora 17,00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, conform unui anunț făcut în prealabil de Administraţia Prezidenţială. Președintele a anunțat măsurile ce vor fi luate după 15 mai, în privința modului în care ne vom deplasa de la această dată.

„Din pacate epidemia COVID-19 este inca intre noi. Nu este momentuls a ne relaxam prea mult. Ne apropiem de numaruld e 1.000 de victime. In continuare avem in feicare zi sute de cazuri. totusi se apropie data de 15 mai cand se termina starea de urgenta si vom intra intr-o alta forma de organizare, in starea de alerta. Foarte multi romani se intreaba ce se schimba dupa 15 mai, ce noutati avem pentru ei.

In primul rand mentionez ce devine obligatoriu. SUnt lucruri foarte simple dar importante. Din 15 mai devine obligatoriu portul mastii, atunci cand ne gasim in spatii interioare, cand mergem la magazin sau cand cumparam alimente sau in alte situații, cand mergem cu transportul public in comun. In interior masca e obligatorie.

Este obligatorie pastrarea unei distante. Distanta este de 1,5 metri. Igiena mainilor este obligatorie si intotdeauna cand venim acasa de la o activitate din afara.”, a declarat Klaus Iohannis marți seară.

Şeful statului a avut o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile