Iohannis a pus piciorul în prag. Ce DECIZIE a luat presedintele/ SURSE

Criza politică pare că se apropie de final. Deși miercuri seară președintele PNL a transmis că partidul pe care îl conduce „nu are niciun motiv” să vină cu un alt nume pentru funcția de prim-ministru în noul Guvern în afară de al său, Florin Cîțu s-a întâlnit aseară cu Klaus Iohannis, în urma insistențelor liberalilor. Ce i-a transmis președintele țării schimbă traiectoria negocierilor.

Florin Cîțu s-a întâlnit miercuri seară cu președintele Klaus Iohannis, în urma insistențelor liberalilor care i-au transmis acestuia că nu poate „să sacrifice un partid întreg pentru moftul său”, au informat surse politice. Au fost multe tensiuni în PNL din cauza orgoliilor politice. Ultima discuție în acest sens, între prim-vicepreședinții PNL și Florin Cîțu, a avut loc miercuri, la sediul din Modrogan.

„Florin Cîțu trebuie să cedeze, dacă nu, va fi obligat”
„Lui Cîțu i s-a transmis clar că trebuie să convoace Biroul Permanent Național și să dea un vot pentru viitorul premier. Apoi vor continua negocierile cu PSD. Florin Cîțu trebuie să cedeze, dacă nu, va fi obligat”, au declarat surse din conducerea PNL.

„Echipa de negociere trebuie să vină în fața Biroului Executiv sau în fața Biroului Permanent Național și să spună clar că negocierile cu PSD sunt blocate din cauza premierului. Trebuie supus la vot premierul PNL și Cîțu va trebui să accepte că nu o să mai fie. Dar trebuie să existe acea persoană care să facă propunerea în BEX sau BPN și să dăm vot pentru un nume”, au mai spus sursele citate pentru Europa Liberă.

La întâlnirea de miercuri seară dintre șeful statului și Florin Cîțu, președintele i-a transmis liberalului să nu mai apeleze la el până când nu obține un consens asupra propunerii pentru funcția de prim-ministru, au mai precizat sursele citate.

PNL bate palma cu PSD pentru Nicolae Ciucă
Astfel, Florin Cîțu și-a informat colegii din partid că în cursul zilei de joi, 18 noiembrie, urmează să se întâlnească cu conducerea PSD pentru a bate palma pentru Nicolae Ciucă la șefia Guvernului, au informat sursele Antena3.

„Premierul îl alege Iohannis, dacă spune Ciucă, Ciucă o să fie votat”, au transmis lideri din PNL.

În altă ordine de idei, numele generalului Nicolae Ciucă este agreat și de social-democrați. Ei au spus în repetate rânduri, potrivit surselor politice, că nu îl doresc pe premierul demis Florin Cîțu la șefia Guvernului, dar l-ar accepta pe ministrul Apărării.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *