Iohannis a făcut MUTAREA ANULUI! Pe cine a numit președintele la CCR. Breaking News

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a Siminei Tănăsescu. Mandatul acesteia va dura 9 ani și va începe la data de 9 iunie.

Săptămâna trecută, CCR a trimis săptămâna președintelui Iohannis, președintelui Camerei Deputaților și președintelui Senatului, o notificare prin care se solicita înlocuirea a trei judecători din componența CCR cărora le expiră mandatele în luna iunie.

Mandatul judecătorului Lăzăroiu expiră pe data de 2 iunie, iar în locul său trebuie să vină un magistrat numit de Președintele Klaus Iohannis. Lăzăroiu a fost numit de fostul președinte Traian Băsescu și s-a aflat în mijlocul unor repetate controverse, inclusiv în cea recentă legată de decizia pe care Curtea trebuie să o dea pe sesizarea depusă de Florin Iordache împotriva completurilor de trei judecători de la ICCJ.

Lăzăroiu a fost însărcinat să redacteze raportul cu recomandări pe această sesizare, după care, în mijlocul unor tensiuni uriașe generate în interiorul instituției din cauza mizei politice uriașe, a anunțat că are o problemă medicală și decizia a fost amânată de două ori, noul termen de judecată fiind pe 20 mai.

Al doilea judecător căruia îi expiră mandatul este Ștefan Minea, acesta terminându-și cariera la CCR în 15 iunie. În locul acestuia va fi desemnat un magistrat de către plenul Camerei Deputaților.

Şi mandatul judecătoarei Maya Teodoroiu, numită de Senat, expiră iar acesta urmează să stabilească un calendar pentru numirea unui nou judecător.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *