Iohannis a detonat bomba zilei! Scenariu de groază pentru România

Klaus Iohannis face anunțul momentului! E un scenariu de groază pentru România. Am putea pierde o sumă colosală de la Uniunea Europeană. Situația este catastrofală.

Președintele Klaus Iohannis susține că în cazul în care legea majorări pensiilor și a salariilor va fi aprobată în Parlament, acest lucru ar înseamna că România urmează să piardă 3 miliarde de euro din fondurile europene alocate.

Potrivit șefului statului, acest lucru se întâmplă în contextul în care țara noastră ar încălca anumite prevederi ale tratatelelor.

„Dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, li se vor ceda aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor”, a spus Iohannis.

Totodată, șeful statului a mai precizat că în cazul în care aceste miliarde vor fi blocate, ratingul de țară va fi retrogradat, iar România ar putea ajunge într-un impas major.

Citiți și:  ALERTA Iohannis, întâlnire cu Nicolae Ciucă pe tema situației din Ucraina

„De asemenea, agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate. Nu mai vorbim de faptul că pentru aceste cheltuieli nu există bani.

Acum dați-vă seama dacă se blochează miliardele din fondurile europene. Ratingul de țară va fi retrogradat și noi nu vom mai avea de unde să luăm bani pentru că la un rating prost nu va veni nimeni”, a mai precizat președintele.

Un scenariu de groază
Totodată, șeful statului a mai subliniat faptul că ceea ce s-ar putea întâmpla în România ar fi un scenariu de groază, iar românii trebuie să înțeleagă că majorările pensiilor și salariilor vor veni, însă acest lucru se va întâmpla doar după ce țara noastră va trece peste criza economică cauzată de pandemia de coronavirus.

Citiți și:  LOVITURA lui Iohannis la final de an

„E un scenariu de groază. Oricât ne-am dori creșteri și ar trebui să vină odată. Ele vor putea fi făcute doar după ce ieșim din această criză economică și stabilim finanțele țării”, a adăugat șeful statului.

„Ceea ce ieri a votat o majoritate de un PSD total iresponsabil a împovocat PIB-ul pe anul viitor. Nu există atâția bani”, a mai spus Iohannis.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.