GENERAL

Iohannis a dat-o afară imediat! Decizie fulger în România

iohannis plan B

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul chiar acum. Un nume important din Ministerul Afacerilor Interne a fost demis de urgență. E Breaking News-ul zilei în România.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 4 august, un decret important prin care șefa direcției generale financiare din Ministerul de Interne a fost demisă de urgență.

Aceasta ajunsese în funcție la finalul lunii noiembrie a anului trecut.

Klaus Iohannis a semnat decretul chiar acum. A fost demisă de urgență. E Breaking News
Șeful statului a semnat joi decretul privind încetarea raporturilor de serviciu (demiterea) ale chestorului principal de poliție Dorina Dimofte din Ministerul Afacerilor Interne, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Dorina Dimofte era unul dintre cei mai impotanți angajați din minister, deținând funcția de director general al direcției generale financiare, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru moment, nu e clar motivul pentru care Dorina Dimofte a părăsit ministerul dintr-o dată. Dorina Dimofte era director la Direcţia Generală Financiară din MAI.

Dimofte a fost înaintată în gradul profesional de chestor principal de poliţie, de la gradul de chestor de poliţie din Ministerul Afacerilor Interne, ajungând director al Direcţiei Financiare la finalul lunii noiembrie.

Ofițerul care a ordonat amenințările la adresa Emiliei Șercan a fost eliminat din sistem de președintele Iohannis
De asemene, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Adrian Iacob din Ministerul Afacerilor Interne.

Adrian Iacob a fost rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. El a fost condamnat definitiv, pe 21 iulie, alături de fostul prorector al unităţii de învăţământ, Petrică Mihail Marcoci, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte 3 ani închisoare cu suspendare pentru şantaj, cei doi fiind acuzaţi că l-au determinat pe un poliţist de la Academie să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi, 21 iulie, sentința în dosarul în care foști șefi ai Academiei de Poliție au fost acuzați de șantaj, după ce l-au determinat pe un poliţist să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan.

Este vorba despre fostul rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi fostul prorector al unităţii de învăţământ, Petrică Mihail Marcoci. Cei doi au fost condamnaţi definitiv la câte 3 ani închisoare cu suspendare. Într-o postare pe Facebook, Emilia Șercan a comentat decizia instanței.

”Cei care m-au amenințat au primit o pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare, o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să amenințe cu moartea și alți ziariști”, a scris ea.

Jurnalista a explicat că cei doi nu vor mai putea fi ofițeri de poliție și nici cadre didactice universitare și a făcut public mesajul de amenințare pe care l-a primit.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Un comentariu

  1. Dorina Dimofte pur si simplu s-a pensionat… Si s-a scris în toată presa ca a fost demisa :))) ca si cum făcuse ceva…

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.

%d