Ioana Băsescu, termen în instanță. A primit 5 ani de închisoare în dosar

UPDATE: ”Nu am vrut să fug din țară, mergeam la medic” a spus avocatul Elenei Udrea în fața instanței, citând-o. Se pare că aceasta nu a fost audiată. Avocatul Veronel Rădulescu spune că acest lucru a fost din cauza stării de sănătate, în timp ce procurorul susține că a vrut să fie audiată, dar a plecat din sală chiar înainte de acel moment, conform Antena 3. Elena Udrea ar fi spus – prin avocat – că se îndrepta spre Grecia pentru o procedură pentru a mai face un copil.


În urmă cu un an, Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul de corupție în legătură cu finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. În acest dosar, atât Elena Udrea, cât și Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare, decizie ce a putut fi atacată cu apel.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor. Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Citiți și:  Condiții "speciale" pentru Udrea în puscarie: „Va fi un deținut aparte”

Astăzi, în acest dosar Ioana Băsescu se află în fața instanței.

Traian Băsescu se teme pentru fiica sa
După ce Elena Udrea a fost condamnată în dosarul ”Gala Bute”, Traian Băsescu mărturisea că se teme pentru fiica sa, Ioana. Fostul președinte a spus că Ioana, fiica sa cea mare, este în pericol să fie condamnată.

„Credeți că este în pericol fata dvs, acum, să primească o sentință definitivă?”, l-a întrebat Laurențiu Botin, la Realitatea Plus.

„Este.”, a răspuns Traian Băsescu.

Astăzi, în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel”, Traian Băsescu a fost întrebat de Anca Alexandrescu din nou despre acest subiect. Traian Băsescu a spus din nou că se teme pentru fiica lui Ioana.

Citiți și:  ULTIMA ORA Instanta din Bulgaria A DECIS soarta Elenei Udrea

„Mă aștept la orice. Mă aștept la ce e mai rău, nu mă aștept la nimic bun, pentru orice mediocru din orice sistem. (…) Nu mă aștept ca cei din procesul în care este și fiica mea să aibă îndreptare către lege. Mă aștept să aibă îndreptare către numele Băsescu.”, a spus Traian Băsescu.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”. Fostul ministru se află în detenție în Bulgaria, țară în care a fost prinsă la limită în drumul său spre Grecia, chiar la graniță, în Kulata. Elena Udrea a făcut tot posibilul să nu fie adusă în țară, odată prinsă în țara vecină.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.