Invatamantul gratuit, o poveste de adormit…parintii! Vezi aici cat trebuie sa scoti din buzunar ca sa-ti trimiti copilul la scoala!

portofel-fara-bani

In loc sa fie o bucurie pentru parinti, inceperea cursurilor, indiferent de forma de invatamant, se transforma intr-o adevarata corvoada.

De vina sunt sumele foarte mari pe care buzoienii trebuie sa le scoata din buzunar pentru a-si trimite copiii la camin, gradinita, scoala, liceu ori facultate. Asta, in pofida faptului ca, prin lege, invatamantul ar trebuie sa fie gratuit pentru copii (cel putin pentru anumite forme de invatamanat). Asadar, inca de cand isi trimit copiii la cresa, romanii trebuie sa scoata bani buni din buzunar.

Ei trebuie sa plateasca masa celor mici, materialele didactice, trebuie sa le asigure haine si incaltaminte suficiente si trebuie sa raspunda tuturor cerintelor venite din partea cadrelor care se vor ocupa de micutii lor.

La un calcul simplu, adunand taxele percepute de unitatea de invatamant, precum si alte cheltuieli dintre cele enumerate mai sus, ajungem la concluzia ca 500-600 de lei nu sunt suficienti pentru a trimite copiii la camin sau gradinita.

Nu trebuie sa uitam nici de uniforme, introduse de ceva vreme si in invatamantul prescolar. In functie de pretentiile fiecarei scoli, cheltuielile cresc, astfel ca buzoienilor ajung, vrand-nevrand, sa cheltuiasca sume colosale doar pentru ca odraslele lor sa poata merge la scoala. Si in timp ce parintii fac eforturi asa incat sa acopere toate cerintele unitatilor de invatamant, pe la televizor inca mai sunt unii care se bat cu pumnii in piept ca invatamantul este gratuit.

Realitatea este cu totul alta, iar romanii o traiesc pe pielea lor.

Sursa: News Buzau

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Oricum, costurile sunt incomparabil mai mici decat daca am avea un invatamant privat. Nu va mai imbatati cu apa rece!

Lasa un comentariu