„Întrebarea e cine minte și de ce?” MISTERUL externării lui Sorin Oprescu, bolnav de COVID-19

Declarații contradictorii în legătură cu situația fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu. În vreme ce Raed Arafat susține că Oprescu a fost externat, partenera de viață a doctorului afirmă că acesta este în continuare la spital.

Deși este vaccinat complet, medicul Sorin Oprescu a contractat virusul SARS-Cov-2. Membrii familiei spun că Oprescu s-a simțit rău în ultimele zile și s-a crezut inițial că e vorba de o simplă răceală. Testele au arătat, însă, că medicul are Covid-19.

Mai e internat Oprescu?
Din fericire, pare să fie vorba de o formă ușoară a bolii și nu există motive de îngrijorare. Controversa e alta. În vreme ce oficialii susțin că fostul primar al Bucureștiului a fost exernat de la Institutul Matei Balş din Capitală, partenera de viață a medicului spune că acesta e în continuare internat.

Cine minte?
Referindu-se la declarațiile contradictorii venite din partea autorităților și a familiei, jurnalistul Victor Ciutacu pune întrebarea justă: ”Cine minte și de ce?”.

”Statul anunță oficial, prin doi doctori, că un pacient, întâmplător doctor, internat și aflat în grija lui, a statului, a fost externat. Dincolo de încălcarea de către stat a tuturor normelor legale privind confidențialitate actului medical, partenera de viață a pacientului, întâmplător tot doctor, anunță că el, pacientul, e tot internat și tot acolo. Întrebarea e cine minte și de ce?

Statul = doctorii Arafat si Marinescu

Pacientul = doctorul Oprescu

Partenera = doctorul Nica”, scrie Victor Ciutacu, potrivit stiripesurse.ro.

Cariera lui Sorin Oprescu
De profesie medic chirurg, Oprescu a fost director al Spitalului Universitar de Urgență din București (1994–2006) și al Spitalului Elias (2001-2005).

Un apropiat al lui Ion Iliescu, Oprescu a fost membru al PDSR (devenit ulterior PSD). În ierarhia de partid a deținut funcțiile de președinte al filialei PSD București (în 2006) și de vicepreședinte. A fost ales senator în două rânduri, în legislaturile 2000–2004 și 2004–2008.

În 2008, Oprescu a candidat ca independent la alegerile pentru Primăria Municipiului București, fiind ales în turul al doilea. La alegerile din 2012 a fost reales din primul tur pentru aceeași funcție. În septembrie 2015 a fost arestat preventiv pentru presupuse fapte de corupție.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *