Intram din nou in stare de urgenta? Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Președintele a vorbit despre explozia numărul de cazuri de Covid-19 din Capitală.

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut în această după-amiază, câteva declarații legate de situația pandemiei de coronavirus din țara noastră.

„Din nefericire, așa cum se întâmplă peste tot în Europa, ne confruntăm cu o creștere accentuată a infectării. Capitala a depășit acel indice alarmant. Bucureștiul e în scenariul roșu, la fel ca și alte localități. Este nevoie de instituirea de noi măsuri restrictive pentru a reduce cazurile de infectări. Guvernul a stabilit normele, dar autoritățile locale trebuie să le implementeze.

Este de neînțeles de ce la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, astfel încât populația să știe la ce să se aștepte. Atitudinea prefectului a fost inacceptabilă și trebuie să urmeze măsuri. Oamenii au tot dreptul să fie informați, pregătiți. Nu cred că familiile din București cu copii au fost foarte încântate să afle duminică seara că până marți să caute soluții.

Capitala a depășit indicele alarmant de trei la mie, intrând în scenariul roșu. Trebuie să acționăm decisiv pentru a reduce povara de pe umerii sistemului medical.

În primăvara acestui an, prin eforturi mari și sacrificii am reușit să reducem masiv curba infectărilor. Sunt convins că putem face din nou acest lucru împreună”, a afirmat președintele Iohannis.

Șeful de la Cotroceni a vorbit și despre măsurile luate astăzi pentru Capitală. „Situația impune măsuri suplimentare în București. Azi s-au decis măsuri: elevii nu vor mai merge la școală, restaurantele și barurile închise la interior, purtatul măștilor în toate locurile publice va fi obligatoriu. Evident că dacă nu se oprește pandemia, atunci experții vor veni cu recomandări suplimentare. Dar acum aceste măsuri decise la nivelul Bucureștiului sunt cele necesare.”

În ceea ce privește alegerile parlamentare, Iohannis a confirmat că vor avea loc la data stabilită: 6 decembrie.

„Guvernul lucrează la aceste chestiuni și zilnic mai apare câte un progres. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că această pandemie ne-a luat total pe nepregătite. Când a apărut pandemia, rezervele României erau zero, așa le-a lăsat guvernul PSD. În educație s-a început destul de devreme procedura de achiziție”, a mai transmis Iohannis.

El a vorbit și despre posibilitatea revizuiri Constituției. „Acum trebuie să ne ocupăm de legile justiției, care trebuie reparate. Dar am putut vedea toți că e nevoie de o modernizare a Constituției. Am avut situații fără soluții constituționale – vă amintesc doar problema anticipatelor. Cu siguranță, când Constituția va fi modernizată, e nevoie și o modernizare a capitolului referitor la CCR.”

Politicianul a oferit și un răspuns legat de traseismul politic. „Mesajul meu a fost mesajul politicianului și președintelui României. Acum 3-4 luni chiar dvs. ați pus întrebarea cu traseismul și v-am spus că s-a cam terminat cu racolarea. Și așa s-a întâmplat, s-a terminat cu racolarea. Am avertizat, lucrurile s-au oprit atunci. Mai departe veți putea afla de la PNL cum s-au făcut listele, și candidații sunt membri PNL. Vă rog să luați datele de la sursa principală, de la PNL.”

Evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu