Într-un mesaj șocant, Ciucă susține că românii au fost sacrificați de americani pentru a adera la NATO și UE.

Ciucă a șocat opinia publică prin afirmația că românii au fost exploatați de americani ca o “carne de tun” pentru a obține aderarea la NATO și UE.

Ieri, premierul Nicolae Ciucă a venit cu o teorie șocantă, afirmând că aderarea României la NATO și UE se datorează exclusiv militărilor români care au luptat alături de americani în conflicte străine, deoarece în acele vremuri țara noastră nu avea nimic altceva de oferit în afară de aceste servicii prestate pentru aliați.

Prim-ministrul a adus, ieri, un omagiu militarilor la Monumentul Eroilor Militari Căzuţi în Teatrele de Operaţii, prilej pentru a declara:

„Am adus, astăzi, omagiul meu celor care şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim într-o lume mai sigură, sub protecţia NATO, cea mai puternică alianţă politico-militare din istorie. Viaţa de militar m-a dus, în ultimii 30 de ani, în multe teatre de operaţii ale lumii, între care Afghanistan şi Irak. Am luptat alături de oameni care nu mai sunt astăzi, am luptat umăr lângă umăr cu partenerii americani, care şi-au amestecat sângele în lupte cu ai noştri, în cel mai direct mod, fiind fraţi de arme(…)

Citiți și:  Folosirea soldaților est-europeni pentru „reducerea riscului de saci mortuari pentru țările N.A.T.O.”

Intrarea în NATO şi modernizarea României, ulterior integrarea în UE şi atragerea investiţiilor şi a noii bunăstări, s-au făcut pe acest sacrificiu generos al militarilor români prezenţi în teatrele de operaţii. România nu avea altceva de oferit în acei ani ai tranziţiei”, a mai spus Ciucă, conform Agerpres.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Mi se pare pur adevar declaratia lui Ciuca despre acest subiect.

Lasa un comentariu