Intimitate ZERO cu Google GMAIL

Dacă sunteţi unul dintre cei 400 de milioane de utilizatori ai serviciului de e-mail de la Google, ar trebui să nu aveţi nicio pretenţie de intimitate în ceea ce priveşte poşta electronică.

O instanţă americană a dat recent acest verdict, în urma unui proces pe care mai mulţi utilizatori de Gmail l-au intentat, luna trecută, companiei Google, pe care au acuzat-o că le-a încălcat intimitatea.

Potrivit businessinsider.com, Google s-a apărat, invocând un precendent creat în 1979 şi potrivit căruia două persoane care împărtăşesc informaţii prin intermediul unei a treia nu ar trebui să aibă pretenţii ca acestea să păstreze caracterul privat.

“Aşa cum expeditorul unei scrisori către un partener de afaceri nu poate fi surprins de faptul că asistentul destinatarului poate deschide respectiva scrisoare, tot aşa şi utilizatorii de poştă electronică nu ar trebui să fie surpinşi de faptul că furnizorul de servicii web are acces la conţinutul e-mail-urilor sale. O persoană nu ar trebui să invoce pretenţii legitime la protejarea conţinutului poştei electronice în cazul în care acest conţinut este furnizat printr-o a treia parte”, se arată în documentul invocat.

“În cele din urmă, Google a recunoscut că nu respectă intimitatea utilizatorilor săi”, a declarat John M. Simpson, director al organizaţiei Consumer Watchdog. “Oamenii ar trebui să-i creadă pe cuvânt; dacă vă pasă de caracterul privat al corespondenţei prin email, nu folosiţi Gmail“, este avertismentul lansat de acesta.

Sursa: Libertatea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.