„INTERZIS” SĂ VORBEASCĂ ÎN AUTOBUZ | CEA MAI RECENTĂ MĂSURĂ ÎMPOTRIVA COVID

În fiecare zi diabolicii Sănătății vin cu o nouă restrcție fiindcă au văzut că turma se spune. Anul trecut, în martie, botnița era cerută numai în locuri închise unde nu se putea păstra distanța socială. Apoi obligatorie peste tot, inclusiv în aer liber. Apoi să nu mai fumeze în terase, pe stradă, că dau covizii afară cu fumul. Turma se supune. Nu i se pare nimic rău, exagerat, totalitar, ridicol, e pentru sănătatea oamenilor. Acum nu mai e voie să vorbească în autobuz. Dacă se presupune că botnița te apără de virus, de ce să nu poți vorbi? Mâine vor interzice să vorbesti în alte locuri publice, zombi cu botniță și muți. Stare de asediu generală cu variații de o oră, două după cum decid baronii. Arest la domiciliu parțial, în anumite zone după cum decid baronii. Idioții utili nu gândesc, nu-și dau seama cum își bate joc de ei Ministerul Sănătații care dă numerele false de infectați și morți în urma testelor PCR pozitiv false, și care impune guvernului ce măsuri să ia.

„Interzis” să vorbească în transportul public. Aceasta este cea mai recentă măsură care este extinsă de Spania pentru a face față infecțiilor cu COVID-19. Guvernul Insulelor Baleare cere utilizatorilor de autobuze interurbane, metrou și tren să rămână tăcuți în timpul călătoriilor. Tăcerea este impusă și în transportul din La Rioja. Fără conversații, fără apeluri telefonice.

Directorul general pentru mobilitate și transport al guvernului balear, Jaume Mateu Lladó, explică motivul acestei restricții: „Există studii științifice care arată că atunci când oamenii vorbesc este când expulzăm aerosolii care sunt purtătorii COVID și, prin urmare, dacă combinăm utilizarea unei măști, ceea ce este obligatoriu, fără a vorbi, siguranța în transport este practic sută la sută „, spune el.

Barcelona a aplicat această recomandare cu o campanie de „trenuri silențioase” și afișe în toate transporturile timp de două luni.

Când este interogat de Euronews, consilierul municipal Logroño confirmă că nu este o interdicție, așa cum a raportat agenția Associated Press și alte mass-media. De asemenea, nu vor exista penalizări. „Mi se pare o prostie”.

Dintre utilizatori, scepticismul și neînțelegerea sunt abundente. „Adevărul este că mi se pare o prostie pentru că oamenii vorbesc cu masca în alte locuri”, spune o fată.

La recomandarea tăcerii se adaugă masca obligatorie, limitarea locurilor disponibile sau recomandarea de a nu plăti biletul în numerar. În La Rioja, restricțiile depășesc vehiculele în sine, deoarece fumatul este interzis și în baldachin. (sic!)

Evidența infecțiilor în Spania, cu peste 41.500 de cazuri noi într-o zi! *PCR fals pozitiv lucreaza intens.

Măsurile care în urmă cu un an ar fi fost de neconceput devin norma în Spania, unde miercuri s-a înregistrat din nou un record de infecții, cu peste 41.500 de cazuri noi într-o singură zi.

Toți indicatorii se înrăutățesc și se află la niveluri nevăzute încă de la primul val, de la internările în spital până la ocuparea unităților de terapie intensivă, unde pacienții cu coronavirus ocupă deja 35% din paturi.

Impunerea tăcerii bine acceptată în rândul călătorilor

Isidre Gavin spune la Euronews că, în general, utilizatorii au acceptat destul de bine recomandarea pentru tăcere. „Oamenii încearcă să se protejeze, au acceptat-o ​​ca pe o formă naturală de prevenire”.

Majoritatea oamenilor sunt speriați și consideră că transportul este o sursă excelentă de contagiune, așa că preferă să urmeze orice măsură care caută să minimizeze riscurile”.

Julia Gómez, în vârstă de 80 de ani, se simte mai protejată cu această „măsură a tăcerii”: „Orice ne ajută să prevenim acest virus este bun”. Nu ar merge cu metroul dacă nu s-ar simți în siguranță.

Robert, în vârstă de 64 de ani, consideră că este o „măsură foarte rezonabilă”. De asemenea, Leticia, 30 de ani. „Mai ales că mulți oameni își scot măștile pentru a vorbi la telefon sau între ei. Mă deranjează foarte mult când oamenii fac asta „.

Autoritățile recunosc că nu există încă date care să arate impactul real al acestei măsuri silențioase.

Obosit să suporte toți pasagerii pe care îi transportă în fiecare zi și fără puterea de a mai înfrunta o conversație cu soția și copiii săi, Pedro Sagunto, șoferul autobuzului de la linia 9 din Madrid, a început să ia acasă „ Nu vorbiți cu șoferul ”.

În fiecare după-amiază, la sfârșitul zilei de lucru, Pedro scoate semnul de pe autobuz și îl ia în mână, astfel încât nimeni să nu-l deranjeze pe stradă. „Când ajunge acasă, stă pe canapea să se uite la televizor și de fiecare dată când îi spunem ceva, se limitează să arate semnul cu fața câtorva prieteni”, explică Pachón Sagunto, fiul său de 16 ani.

Potrivit unor surse apropiate familiei, șoferul duce și afișul la casa socrilor, la supermarket și când coboară la bar. „De când a început să lucreze pe autobuz, nu a mai vorbit cu nimeni”, se lamentează fiul său. Soției sale nu-i place deloc că soțul ei să-și ducă munca acasă, dar nu-i poate spune pentru că afișul nu permite acest lucru.

Tot mai mulți profesioniști încep să facă același lucru pentru a putea fi calmi acasă. Este cazul unor piloți de avioane, care au pus semnul „Fără intrare în cabină” pe ușa băii și se izolează acolo ore întregi. Săptămâna trecută, un muncitor de la grădina zoologică a scos semnul „Nu arunca mâncare animalelor” pentru că a avut o vizită de la socrii ei acasă și nu dorea golirea frigiderului. – Invictus

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Nu ma mira astfel de legi la spanioli și la occident e de așteptat la ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.