„Interzis Jandarmeriei să defileze de 1 Decembrie“. Protest anunţat de ultraşi la Alba Iulia. Cum se pregătesc autorităţile

Suporterii echipelor de fotbal au creat un eveniment pe Facebook, cu titlul ”Interzis Jandarmeriei Române să defileze de 1 Decembrie 2018”, prin care îşi anunţă prezenţa şi la Alba Iulia.

Suporterii anunţă că evenimentul este organizat de revista Ultra în colaborare cu ”Poetul din peluză”.

”În fiecare an, de 1 Decembrie, jandarmii îşi şterg bastoanele mânjite cu sângele cetăţenilor români pe care i-au lovit în timpul anului. De Ziua Naţională a României, aceste scursuri ale societăţii îşi lustruiesc bocancii murdari de rahatul propriu în care calcă zilnic. Pe 1 Decembrie, acestor analfabeţi luaţi de la câmp li se dau nişte uniforme noi, pozând în apărători ai legii. Începând cu acest an, s-a terminat distracţia pentru aceste sugative ale bugetului statului. Un buget asigurat de cei pe care ei îi scuipă şi îi abuzează. Jandarmeria Română, o instituţie aservită politic şi care are ca principal scop gazarea şi bătaia românilor, fie că vorbim de protestele din 10 august, de protestele din 2017, de cele din 2012, de Roşia Montană, de Pungeşti sau de modul jandarmilor de a acţiona pe stadioanele de fotbal.

Pentru toate abuzurile făcute asupra suporterilor, pentru toate bătăile date jurnaliştilor, suporterilor, cetăţenilor acestei ţări, pentru toate înscenările pe care le-au făcut, începând cu 13-15 iunie 1990 şi continuând pe cele pe care le-am demascat deja, ianuarie 2012 şi protestele recente din Piaţa Victoriei, noi, Revista ULTRA’, anunţăm în mod oficial că Jandarmeria Română nu are ce căuta în cadrul defilării militare organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. La an aniversar, la 100 de ani de la Marea Unire, să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire la care poporul român este supus.

Daca Jandarmeria Română nu va avea decenţa să se retragă de la parada de 1 decembrie, atât la Alba Iulia, cât şi în Bucureşti, vă invităm sa îi oferiţi ceea ce merită sau să vă întoarceţi cu spatele la defilarea jandarmilor, ridicând aceleaşi degete pe care Florin Iordache le arată românilor. Romania este a noastră, nu a lor!”, se arată în descrierea evenimentului, publicat şi pe site-ul revistei Ultra.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, pe 1 Decembrie 2018, dar şi în 30 noiembrie şi 2 decembrie, la Alba Iulia sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni. Pentru a face faţă oricărei situaţii care ar putea apărea în cele trei zile de festivităţi, toate structurile din subordinea MAI, MApN şi cele de sănătate publică vor fi prezente şi vor lucra la intensitate maximă, cu efective mărite. Peste 800 de jandarmi din întreaga ţară vor asigura ordinea publică, printre aceştia urmând să se regăsească şi negociatori, ţinând cont de informaţiile vehiculate în mediul virtual potrivit cărora membrii ultraşi vor să protesteze împotriva reprezentanţilor acestei structuri.

”Efectivele sunt suficiente pentru a realiza un climat de ordine şi siguranţă publică exact cum trebuie, pentru a ne putea bucura de acest moment festiv. Din punctul meu de vedere s-au analizat toate informaţiile aflate şi pe reţelele de socializare, mă refer la toate acele boicoturi (anunţate pe reţelele de socializare n.r.), vom încerca să relaţionăm cu fiecare în parte. Avem echipe specializate de negociatori, de dialog. Toate măsurile legale care se impun se vor aplica”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, colonel Marius Giurea. Acesta şi-a exprimat speranţa că românii vor veni la Alba Iulia ”să se bucure” de Ziua Naţională a României. Alături de jandarmi vor acţiona la Alba Iulia şi 700 de poliţişti.

De asemenea, peste 100 de patrule pedestre şi mobile ale Poliţiei vor acţiona la Alba Iulia, urmând ca de 1 Decembrie să fie mobilizaţi în teren 550 de poliţişti din Alba şi 140 din alte judeţe. ”IPJ Alba a luat măsuri pentru intensificarea acţiunilor pentru suplimentarea dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică şi a celor de poliţie rutieră, care vor acţiona în zona de desfăşurare a acestor evenimente. Vineri, 30 noiembrie, peste 200 de poliţişti din structurile de Ordine publică, Poliţie rutieră, Investigaţii criminale, Arme, explozivi, substanţe periculoase şi alte formaţiuni constituite în peste 40 de patrule pedestre şi peste 60 de patrule mobile, alături de efective ale IJJ, ISU, vor asigura menţinerea ordinii şi liniştii publice şi fluidizarea traficului rutier”, a spus comisar Mihai Rus.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile