Interzis în România! Decizie DRASTICA luată în Europa. Ţara noastră trebuie evitată

O decizie uluitoare a fost luată, sâmbătă, de către o ţară europeană. România a fost trecută pe lista neagră, iar accesul în ţara noastră este interzis!

Belgia vine cu o decizie inovatoare în încercarea de a opri răspândirea infecţiilor cu COVID-19. Autorităţile belgiene, spre deosebire de alte ţări care interzic accesul persoanelor din “zonele roşii”, le-a transmis propriilor cetăţenilor săi că nu au voie să călătorească în respectivele ţări.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe din Belgia a publicat sâmbătă, 1 august, lista cu zonele din 6 țări europene în care sunt interzise călătoriile, iar printre acestea se numără şi România.

Belgienilor nu li se permite să călătorească în județele din centrul țării (Alba, Braşov, Covasna, Harghita), Vest (Arad, Caraş–Severin, Hunedoara şi Timiş) din Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea), din Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), sud-vestul Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), scrie g4media.ro.

Celelalte 5 ţări vizate de interdicţii sunt:

Bulgaria: Severoiztochen, Yugozapaden
Franţa: Mayenne
Spania: Aragon, Navarra, Barcelona şi Lleida în Catalonia
Elveţia: regiunea Lacului Geneva
Marea Britanie: Leicester
Cetăţenii belgieni au voie să călătorească fără restricții în Germania, Austria (cu excepția Austriei de sus și Viena), Bulgaria (cu excepția regiunilor menționate mai sus și a altor regiuni din zona portocalie), Croația (cu excepția regiunilor din zona portocalie), Spania (cu excepția zonelor de sus și a altor zone din zona portocalie), Finlanda, Franța (Cu excepția celor de mai sus și a celor din zona portocalie), Grecia, Ungaria, Italia, Liechtenstein, Polonia (cu excepția zonelor din zona portocalie), Portugalia (cu excepția zonelor menționate anterior și a altor zone din zona portocalie și a zonelor specifice în care au fost izolate), Republica Cehă (cu excepția zonelor menționate anterior din zona portocalie), Marea Britanie (cu excepția zonelor menționate anterior și a altor zone din zona portocalie și a zonelor specifice în care se află spațiile), Slovacia și Elveția (cu excepția regiunilor menționate anterior).

Cipru, Danemarca, Estonia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Țările de Jos, România, Slovenia şi Suedia sunt accesibile sub rezerva anumitor condiții și/sau sub o vigilență sporită.

Carantina şi testarea sunt obligatorii pentru călătorii care se întorc în Belgia din aceste zonele menţionate mai sus din România, Bulgaria, Franţa, Spania, Elveţia şi Marea Britanie.

Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei în scop turistic vor fi obligate, începând cu 1 august, să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian un formular online de identificare în care trebuie să furnizeze date de contact şi locurile în care au petrecut ultimele 14 zile.

Ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate, în special în regiunea Anvers, Belgia a instituit săptămâna aceasta noi restricţii, reducând contactele autorizate, adunările publice şi extinzând situaţiile în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie. La Anvers a fost instituită interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii în intervalul orar 23:30 – 6:00.

Belgia a raportat sâmbătă un bilanţ total de 68.751 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 9.841 de decese. Este una din ţările cu cel mai mare număr de morţi provocate de COVID-19 raportat la totalul populaţiei (85 de decese la 100.000 de locuitori), scrie şi Agerpres.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *