Intalniri SECRETE in batalia pentru putere. Negocieri DURE in spatele usilor inchise. Ordinul lui Iohannis

Liderii PNL s-au întâlnit, miercuri seară, cu Klaus Iohannis, susțin surse politice pentru HotNews.ro. Președintele le-ar fi cerut liberalilor să negocieze atât cu USR, cât și cu PSD, astfel încât să-și mențină nominalizarea pentru funcția de premier. Întâlnirea a avut loc în contextul în care, anterior, a avut loc o întâlnire neoficială între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, la vila Lac. Cîțu și Ciolacu ar fi discutat, departe de ochii presei, termenii de la care vor porni negocierile oficiale cu PSD. Întâlnirile neoficiale au loc în contextul în care PNL a început o nouă rundă de negocieri atât cu USR cât și cu PSD, de această dată pentru formarea unui Guvern majoritar.

Potrivit surselor citate, la întâlnirea de la Cotroceni ar fi participat președintele PNL, Florin Cîțu, secretarul general Dan Vîlceanu și prim-vicepreședinții partidului Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu. Liberalii l-au informat pe președinte despre cum au decurs discuțiile cu USR dar și despre poziția PSD.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că după întâlnirea oficială cu USR, președintele PNL Florin Cîțu și secretarul general al partidului Dan Vîlceanu s-ar fi întâlnit cu Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, la vila Lac. Cei patru lideri au discutat despre condițiile intrării la guvernare ale PSD. De altfel cei doi lideri social-demcorați și-ar fi menținut poziția ca PSD să numească premeirul.

După întâlnirea dorită secretă de cei patru lideri, conducerea PNL a mers la Cotroceni să-l informeze pe președintele Klaus Iohannis de revendicările PSD și USR.

Președintele le-ar fi spus acestora că PNL trebuie să-și mențină funcția de premier și că nu trebuie să cedeze la negocierile cu PSD, poziția de șef al Guvernului.

În ceea ce privește funcția de premier, Florin Cîțu își dorește în continuare să fie nominalizat dar, în interiorul PNL există mai mult opțiuni în acest sens. O parte dintre liberali doresc să-l propună pe Lucian Bode iar președintele Klaus Iohannis îl susține în continuare pe Nicolae Ciucă.

Liderii PNL urmează să se întâlnească joi, cu PSD pentru a negocia formarea unui Guvern majoritar. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat public că partidul său revendică postul de premier pentru că social-democrații au cele mai multe mandate de parlamentari.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *