Întâlnire de URGENTA la Cotroceni. Iohannis a dat ORDINUL


La Cotroceni a avut loc joi o întrevedere incendiară între președintele Iohannis și șefa ÎCCJ Cristina Tarcea și procurorul Augustin Lazăr

Întrevederea are loc în contextul în care preşedintele i-a primit , la Palatul Cotroceni, pe magistraţii absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii (INM).

Prezența lui Augustin lazăr nu este deloc întâmplătoare. Joi, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobatcererea de pensionare depusă de procurorul general. Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie. El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.
În context, trebuie amintită acuzația incendiară lansată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. El a susținut că „Klaus #Iohannis cumpără tăcerea lui Lazăr cu o pensie grasă! #România lucrului bine făcut!”. Cu doar câteva zile în urmă, Tăriceanu a spus că președintele Klaus Iohannis este șantajat de Augustin Lazăr cu dosarele de la Parchetul General și din acest motiv președintele nu semnează decretul de revocare.

Citiți și:  Colonel Florin Șinca: "La noi, în Europa și în lumea largă se înseilează un nou regim. N-are mamă, n-are țară. N-are doctrină, n-are principii, dar are legi, actori, planuri, strategii, bani la greu"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *