Institutul “Elie Wiesel” se implica in scandalul strazii Petre Tutea

Pe adresa Consiliului Local Timișoara a sosit o scrisoare din partea Institutului „Elie Wiesel”, prin care se solicită renunțarea la demersul de atribuire a numelui lui Petre Țuțea unei străzi din Timișoara. Institutul se alătură astfel unui alt gest similar demarat de patru dascăli de la UVT. În mediul on-line, marea majoritate timișorenilor este însă de acord cu inițiativa municipalității.

Marți, comisiile de specialitate ale Consiliului Local Timișoara vor dezbate proiectul de hotărâre privind atribuirea numelui gânditorului Petre Țuțea unei străzi din Timișoara. Propunerea a venit din partea viceprimarului Dan Diaconu și are acordul Comisei de atribuire sau schimbare de denumiri de străzi din cadrul municipalității. Imediat după ce acest lucru a devenit public, patru dascăli de la Universitatea de Vest au trimis primăriei o adresă prin care contestă acest demers. Semnatarii Robert Reisz, Claudiu Mesaros,Constantin Pârvulescu și Ciprian Pânzariu își motivează gestul în principal prin faptul că Țuțea ar fi fost „membru al nomenclaturii legionare”.

Citiți și:  Culisele Statului Paralel (VIDEO)

Demersul celor patru a stârnit mari reacții ale timișorenilor, mai ales în mediul on-line, marea majoritate fiind în favoarea lui Țuțea. Inclusiv decanul Facultății de Sociologie și Psihologie a UVT, Alin Gavreliuc, și-a arătat dezacordul vizavi de demersul celor patru. Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Eli Wiesel” a trimis o scrisoare CL, prin care contestă atribuirea numelui lui Petru Țuțea unei străzi din Timișoara. Scrisoarea va fi analizată în cadrul comisiilor de specialitate ale CL care se întrunesc marți pentru a discuta controversatul proiect. Dacă totuși va primi aviz pozitiv în comisii, proiectul va ajunge cel mai probabil la dezbatere și vot la prima ședință de plen.

Citiți și:  Culisele Statului Paralel (VIDEO)

Străzi cu numele lui Petre Țuțea există în mai multe orașe din România, începând cu București și continuând cu Iași, Oradea, Suceava, Aiud etc. În Cluj-Napoca, numele marelui gânditor român a fost dat chiar unui liceu. Doar în Timișoara s-a produs un scandal atât de mare pe marginea acestui subiect. De Iulia Avram – DeBanat

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. speteanu serban

    Obraznicia evreilor este fara margini ! Cel mai grav este faptul ca institutiile statului imputernicite sa vegheze la pastrarea fiintei neamului prin luarea masurilor CELE MAI DURE impotriva autorilor atacurilor la adresa Romaniei, se complac intr-o expectativa cel putin dubioasa, care da nastere unor banuieli cum ar complicitatea lor cu cei ce intervin brutal, xenofob si antinational in schimbarea istoriei tarii ! Cum isi permit niste venetici oarecare, descendenti dintr-un neam de pastori nomazi, care pana acum 100 de ani nu aveau o tara, sa-si aroge dreptul de a judeca faptele unor romani ? Daca acesti straini de neamul romanesc si de ROMANIA, considera ca au fost agresati si etc, etc, nu aveau decat sa se care de unde au venit, pentru ca aici, n-au fost nici invitati, si nici obligati sa vina ! Asa cum spunea Doamna Julia Girard, primul ministru ala Australiei, in cuvantul adresat imigrantilor: au dreptul sa plece ! Astept in continuare reactia ADECVATA a autoritatilor romane !

  2. Din pacate suntem condusi din nou de evrei si pana ne vom trezii va fi prea tarziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.