Înregistrarea secretă care zguduie întreaga lume! China se pregătește de atac?

În ultimele ore, problema taiwaneză a revenit cu forță pentru a-și face loc pe agenda internațională. Dincolo de afirmațiile ale lui Joe Biden că SUA va apăra Taiwanul în cazul unei invazii există, însă, o înregistrare înfricoșătoare.

SĂ FIE ACEASTA DOVADĂ CĂ BEIJINGUL PLĂNUIEȘTE SĂ ATACE TAIWANUL?
E vorba de un fișier audio cu o durată de 52 de minute care se pare că a fost înregistrat în timpul unei întâlniri secrete dintre Armata Populară de Eliberare a Chinei (numele oficial al Armatei Chineze) și liderii civili din provincia Guangdong din sudul Chinei . Tema întâlnirii: explicarea planurilor pentru o viitoare invazie a Taiwanului de către China.

Autenticitatea înregistrării e imposibil de stabilit, atrage atenția ziarul italian Il Giornale, care spune că fișierul audio a fost postat pe internet de o activistă pentru drepturile omului pe nume Jennifer Heng.
Grav este, însă, că diverși analiști consideră conținutul înregistrării autentic. Experții citați de presa taiwaneză speculează că înregistrarea întâlnirii secrete a ajuns în mâinile unor adversari ai regimului de la Beijing din cauza luptelor pentru putere dinaintea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez. Mai precis, un lider al partidului ar fi putut încerca să folosească înregistrarea pentru a-și lovi adversarii.

Citiți și:  BREAKING NEWS la nivel MONDIAL. Joe Biden: SUA sunt dispuse să răspundă MILITAR în cazul unui atac chinez asupra Taiwanului

CE DISCUTĂ CHINEZII DESPRE INVAZIA TAIWANULUI?
Potrivit experților, la întâlnirea secretă ar fi participat, printre alții, generalul-maior Zhou He , comandantul Regiunii Militare Guangdong, și Wang Shouxin , membru al Comitetului Permanent al Comitetului Provincial Guangdong. În înregistrare, ofițerii și oficialii discută despre înființarea unui comandament militar-civil pentru a organiza tranziția provinciei Guangdong la starea de război și pentru a păstra ordinea civilă și economică în Delta râului Pearl, o zonă dens populată care include metropole precum Guangzhou și Shenzhen și care formează inima industriei chineze.

PRESUPUSA INVAZIE A TAIWANULUI
Ofițerii prezenți la întâlnire, scrie Ansa , menționează o serie de companii private care ar urma să fie mobilizate pentru a oferi sprijin forțelor armate chineze în vederea invaziei Taiwanului. De asemenea, se vorbește despre faptul că provincia Guangdong trebuie să ofere 239 de resurse și materiale diferite pentru un total de 140.000 de oameni, 935 de nave de diferite tipuri și 1.653 de sisteme neghidate sau pilotate de la distanță.
Alte resurse menționate în cadrul întâlnirii includ 20 de porturi și aeroporturi, șase șantiere navale, 14 „centre de transfer de urgență”, spitale, centre de transfuzii și mobilizare a apărării, stații de realimentare și resurse precum cereale și combustibili.

Citiți și:  News alert. Se pregateste un conflict militar între China și SUA?

În cursul discuției, mai mulți ofițeri și oficiali par să ilustreze versiuni diferite ale aceluiași scenariu de mobilizare de război , indicând o fază de planificare. De asemenea, analiza fișierului audio pare să sugereze prezența la întâlnire a liderilor Partidului Comunist din Guangdong, inclusiv a secretarului de partid, a secretarului adjunct, a guvernatorului și a guvernatorului adjunct. Încă nu sunt suficiente elemente pentru a putea confirma sau infirma cu certitudine veridicitatea audio-ului. Totuși, în numai câteva ore, înregistrarea a declanșat o furtună mondială, scrie Il Giornale.

Sursa: evenimentulistoric.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.