Înfrângere usturătoare pentru Kovesi. Fosta șefă DNA pierde un proces greu în instanță

Procurorul Doru Țuluș a câștigat în instanță procesul cu fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi. Judecătorii au decis că Țuluș a fost dat afară abuziv.

Curtea de Apel a decis miercuri anularea ordinului de revocare emis de Kovesi, și a obligat instituția la plata a peste 7600 de lei cheltuieli de judecată. Judecătorii nu au fost de acord cu plata unor daune morale.

Doru Țuluș, revocat din DNA în 2017, împreună cu Mihaela Iorga Moraru, a acționat-o în judecată pe Laura Codruța Kovesi, cerând instanței anularea ordinului prin care a fost dat afară.

Cauza a fost înregistrată, în data de 25 octombrie 2017, la Secția a VIII-a de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București, şi vizează anularea Ordinului nr. 300 din data de 5 iulie 2017, emis de către șefa DNA, Laura Kovesi.

La vremea respectivă, motivarea a fost că procurorii Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga, pentru care șefa instituției a cerut revocarea în 29 iunie, nu mai îndeplinesc condiția bunei reputații pentru a fi procurori în cadrul DNA, așa cum rezultă din Codul Deontologic al judecătorilor și procurorilor. Lui Moraru Iorga i se reproșează că nu a înregistrat un denunț conform procedurilor legale, iar lui Țuluș că a soluționat dosare în care era implicată o persoană cu care avea „raporturi civile”, ceea ce i-ar fi afectat imparțialitatea. De asemenea, Parchetul General a dispus joi încetarea delegării celor doi procurori pe funcții de șefi de serviciu în cadrul DNA. Ulterior, procurorii DNA Mihaela Iorga, Doru Țuluș și Marin Nicolae au sesizat Inspecția Judiciară, acuzând că procurorul șef al DNA se implică în anchetă privind înregistrarea unei ședințe a DNA, făcând presiuni asupra procurorilor și solicitând teste cu detectorul de minciuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *