GEORGE LIXANDRU: „Infractori în uniformă / Poliția municipiului Buzău a mai “rezolvat” un caz de “crimă organizată”

Infractori în uniformă / Poliția municipiului Buzău a mai “rezolvat” un caz de “crimă organizată”: cazul ziaristului și scriitorului George Lixandru

George-Lixandru-Greva-Foamei-Priaria-Consiliul-Judetean-Buzau

Sursa material: Gazeta lu’ Bozoianu

Sunt de notorietate la noi, la Buzău, matrapazlâcurile instrumentate de autorități. Au făcut să curgă multă cerneală, inclusiv ziarul Gazeta lu’ Buzoianu’ prezentând diverse episoade în care purtătorii de voturi ori uniformă de polițist ofereau motive pentru care să fie pusă la îndoială calitatea morală a indivizilor respectivi. Una dintre dezvăluirile făcute de ziarul nostru a avut drept personaje principale două dintre cele mai cunoscute și nocive mafii ale urbei: mafia închirierilor de locuințe și cea a polițiștilor de cartier băgați până-n gât în acest rahat urât mirositor. Astfel, în articolul respectiv, vă explicam eșafodajul pe care se sprijină cele două mafii: samsarii de locuințe acționează de zeci de ani nestingheriți, știind că sunt protejați de oamenii legii, iar chiriașilor le este teamă să vorbească cu presa ori să denunțe abuzurile la care sunt supuși nu pentru că infractorii pe care i-ar denunța ar afla, ci pentru că le e frică de oamenii în uniformă, le e frică de polițiști. O plângere la poliție îi face repede pe chiriași să înțeleagă că recuperatorii chiriilor cu grade au susținere. Nicio investigație nu este finalizată. Poate și pentru că structura mafiotă este susținută de oameni influenți, din fruntea județului. Astăzi, vă prezentăm un caz aparte. În care personajul principal, împotriva căruia s-au coalizat cele două mafii, este chiar semnatarul acestor dezvăluiri. Chiar dacă am mai scris în repetate rânduri, mai spunem încă o dată că subsemnatul am fost și sunt ținta supremă a mafiei politico-administrative din acest stat în stat care este Buzăul. Dar ceea ce urmează depășește orice închipuire!

Un mafiot și brava poliție română, mână în mână, împotriva “coruptului” George Lixandru
În ziua de 30 decembrie 2014, cu sprijinul poliției Buzău, am fost “evacuat” dintr-o locuință pe care o închiriasem până pe 15 ianuarie. Am reclamat, m-am adresat “ziariștilor” buzoieni… Nici un răspuns! La Buzău, e o armonie totală între aceștia și putere! De un an de zile încercam să demonstrez că interlopii închirierilor de locuințe din județul Buzău sunt mână în mână cu interlopii poliției municipale, dar nu crezusem niciodată că rahatul corupției e așa de întins încât subsemnatul să fie înghițit, efectiv, cu totul de el. În fapt, în ziua de 30 decembrie 2014, proprietarul garsonierei de pe Grigore Baștan, blocul A, scara A, apartamentul 24, unu’ Grigorescu, firesc, nu pictorul, dar tot un “Grigorescu autentic” – bou, dar escroc, mi-a “majorat” chiria cu 200 lei cât ai zice Gica (nevasta boului)! Așa am aflat că mucegaiul de calitate costă! Firesc, am refuzat “oferta” individului. Seara, fiind plecat la un amic, un important avocat buzoian, numitul Grigorescu a intrat – rețineți, în absența mea – în garsonieră, a schimbat butucul la yala de la ușa de acces în locuință și, gata, subsemnatul m-am trezit că vine Revelionul și am toate perspectivele să-l fac pe străzile Buzăului, fără nici-un bănuț, fără haine și fără nicio posibilitate de a-mi recupera bunurile. Am sunat la 112, am sunat la sediul Poliției municipale, l-am sunat pe ziaristul Iulian Gavriluță de la News Buzău, pe Ilona Duță de la TV Buzău… În afara unui echipaj de poliție care a venit și a dat din umeri, nimeni nu a schițat nici un gest întru apărarea legii, ce să mai vorbim de “apărarea” subsemnatului. Astfel, m-am trezit, pentru a câta oară?, dintr-o iluzie: aceea că dreptatea triumfă întotdeauna. Ba, din contra, m-am trezit și cu un dosar penal pe cap. Concret, agentul principal Vasile Petre, de la Poliția municipiului Buzău a inventat un dosar prin care subsemnatul se face vinovat – vezi, Doamne – de amenințare (???) la adresa mafiotului Grigorescu. Dosar de pe urma căruia, conform unor zvonuri, tot polițienești, s-ar fi ales cu un „comision” substanţial. Cu toate că sub numărul 1 din 6 ianuarie 2015, depusesem o plângere penală la sediul aceleași Poliții Municipale împotriva făptuitorului Grigorescu pentru înșelăciune și furt. Astfel, poliția buzoiană a mai făcut un pas important împotriva corupției din județ, deposedându-mă de nenumărate manuscrise olografe ale unor mari cărturari români – printre care Zoe Dumitrescu Bușulenga, Fănuș Neagu, Gheorghe Pituț, Constanța Buzea, Gheorghe Istrate etc. -, manuscrisele a două romane și două volume de poezii ale subsemnatului, precum și de bunurile pe care le port de o viață cu mine în lipsa unei locuințe: acte, documente, obiecte electronice, îmbrăcăminte și o oarecare sumă de bani. Cât despre plângerea mea, nimeni nu suflă încă nicio vorbă! Chiar dacă au trecut 10 zile de la depunerea ei… E ca și cum n-ar exista! Deși, subsemnatului mi s-a întocmit un dosar penal, fără nici-o noimă, doar în câteva zile!

Vasile Petre, sectoristu’ lu’ PeSDe
Așadar, sub protecția poliției municipale se pare că ulciorul mafiei imobiliare din municipiul Buzău merge de mai multe ori la apă fără măcar să apară un cât de mic ciob. Nu știm câte dosare a mai fabricat agentul Vasile Petre înainte de dosarul pe care l-a inventat subsemnatului, dar nu putem să nu ne gândim la aşa ceva din moment ce colegi de breaslă ai agentului mafiei imobiliare au comentat, când au aflat că agentul Vasile Petre este cel care instrumentează un dosar în care este implicat subsemnatul că este normal să dea astfel de verdicte pentru că „așa vrea șefu’”. O asemenea remarcă am auzit-o și într-un birou al unui cunoscut a­vocat din Buzău, unde încercam să obţin un angajament de apărător în acest caz. Şi cum târgul este mic, nu ne-a trebuit prea mult efort ca să mai aflăm şi noi câte unele, atât despre mafiotul Grigorescu, care a mai fabricat asemenea dosare chiriașilor săi, dar şi despre agentul lui de securitate în privința evaziunii fiscale, polițistul Vasile Petre. Pe margine, comentarii sunt din cele mai variate vizavi de finalul acestei situații gen Kafka şi sigur că cele mai multe înclină să dea câştig de cauză duetului Grigorescu – Petre, mulţi dintre cei pe care i-am întrebat ori pur si simplu le-am povestit cele întâmplate fiind de părere că „mafiot la mafiot nu-şi scoate ochii!”. Din nefericire, s-ar părea că un asemenea final am putea consemna în această kafkiană situație, mai ales că tot umblând să-mi caut dreptatea am putut remarca faptul că polițiștii abia de mă bagă în seamă cu toate că toți știu că am dreptate. Pe motiv că ei nu se bagă, fără ca măcar să asculte rugămintea mea că umblu în aceleași haine de 15 zile, că voi protesta în mod public, prin redeclararea grevei foamei, împotriva abuzurilor la care sunt supus, iar dacă poliția nu ştie, eventual, cum sună Codul Penal să-l claxonexe pe Boșcodeală!

În loc de epilog
Așadar, toate astea demonstrează clar existența la Buzău a unei structuri mafiote constituite din samsarii imobiliari și poliție. Cât despre plângerea penală în care cei doi mafioți – Grigorescu Constantin Bogdănel și Grigorescu Gica – sunt acuzați de înșelăciune și furt, iar poliția municipiului Buzău încearcă să-i scoată basma curată, știu doar că a ajuns deja la a noua zi fără nici un răspuns şi cine ştie câte alte zile se vor mai derula şi nu ar fi o surpriză prea mare să aflăm că vinovat pentru toate ar fi tocmai subsemnatul, pe motiv că i-aș fi calomniat pe onorabilii famigliei buzoiene! – Articol scris de George Lixandru

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.