„INFRACTOAREA” Anda Vlădescu după ce ar fi încercat să UCIDĂ un milițian: „Fac șapte ani de pușcărie, și?”

Situație ciudată în care e pus magistratul Tribunalului Buzău pus să judece cazul șoferiței de 32 de ani care a dat intenționat pe Calea Eroilor peste polițistul pe motocicletă.

Judecătorul a decis tratament obligatoriu (psihologic și psihiatric) pentru Anda Vlădescu (care e de profesie psiholog!).

Motivul ? Inculpata (tentativă de omor și ultraj) are momente în care refuză a se apăra. Dimpotrivă, aceasta cere să fie condamnată.

„Fac șapte ani de pușcărie! Și? În felul acesta mă reabilitez!”, i-ar fi spus aceasta judecătorului, spre disperarea propriului avocat.

În aceste condiții, judecătorul a fost nevoit să emită următoarea decizie:

„Dispune obligarea provizorie la tratament medical a inculpatei VLĂDESCU Anda Ioana. Obligă inculpata să urmeze în mod regulat tratamentul medical prescris de un medic de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”

Citiți și:  Cel mai controversat caz al Poliţiei Române de după Revoluţie. Oficial, presupusul criminal s-a sinucis, neoficial a fost executat de poliţişti

Până când starea psihică a inculpatei se va îmbunătăți și va putea fi judecată, Anda Vlădescu a fost trimisă în penitenciar tocmai la Gherla (jud. Cluj).

Altfel, inculpata a primit a cincea lună consecutivă de arest preventiv și, cel mai probabil, nu va fi eliberată până la sentința finală.

Procurorii au trimis-o zilele trecute în judecată pentru tentativă de omor și ultraj. Riscă 7,5 ani de închisoare!

EXPLICAȚIE SENTINȚĂ DE 7,5 ani

1) Uciderea unei persoane se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi – Pedeapsă minimă 10 ani

2) Tentativa se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate – Pedeapsă minimă: 10:2 = 5 ani

Citiți și:  Cel mai controversat caz al Poliţiei Române de după Revoluţie. Oficial, presupusul criminal s-a sinucis, neoficial a fost executat de poliţişti

3) Faptele comise asupra unui polițist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate – Pedeapsă minimă: 5 + 2,5 =7,5 ani

Șansa Andei Vlădescu de a obține o condamnare mai ușoară e să-i convingă pe judecători să schimbe „tentativa de omor” în ceva mai ușor.

Aceasta a recunoscut că a vrut să dea peste motociclist, dar susține că nu a intenționat să-i suprime viața.

LASA UN COMENTARIU