INFORMATII de ULTIMA ORA despre arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar! Breaking news

Mazăre a fost arestat după ce a primit de la Ministerul de Interne malgaș permisul de rezidență pentru cinci ani! Un judecător malgaș analizează documentele care au stat la baza arestării și este posibil să-l elibereze condiționat mai devreme! Răducu, fiul lui Mazăre, a plecat de urgență spre Madagascar pentru a fi alături de tatăl său!

Evenimentul Zilei prezenta miercuri, în exclusivitate, felul în care a fost reținut și arestat în Madagascar, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Vă spuneam că Mazăre, împreună cu logodnica lui, Roxana Mihalache, a plecat din complexul turistic pe care îl deține în nordul insulei, pentru a merge în capitala Antananarivo de unde urma să-și ridice actele de rezidență. Conform surselor apropiate anchetei, cei doi au fost reținuți de poliția malgașă pe aeroportul din Antananarivo și conduși la o secție de poliție pentru verificări.

În urma verificărilor Radu Mazăre a fost arestat pentru șase zile, iar Roxana Mihalache a fost eliberată. Între timp, autoritățile române au anunțat că au demarat procedurile de extrădare însă, pentru a avea un dosar complet, mai așteaptă motivarea sentinței din 8 februarie pe care judecătorul Ionuț Matei de la ÎCCJ încă nu a redactat-o.

Acum vă oferim detalii noi ale arestării fostului primar român pe meleaguri malgașe, obținute în exclusivitate de reporterii noștri. Doar că unele dintre aceste detalii complică și mai mult situația în loc să aducă lumină în această poveste.

Cum spuneam și în articolul anterior, Radu Mazăre solicitase o prelungire a permisului de rezidență, care se acordă, conform spuselor consulului onorific al Madagascarului la București, numai pe câte un an și logic, se reînoiește anual. Doar că Mazăre depusese o cerere specială, pentru o prelungire de cinci ani și, culmea, a fost anunțat că i s-a aprobat.

A fost programat pentru ziua de miercuri să meargă la Ministerul de Interne din capitala Madagascarului pentru a-și ridica actele. Fericit pentru că obținuse ceea ce își dorise, Mazăre și iubita lui s-au îmbarcat pe aeroportul din orașul Diego Suarez și au zburat spre Antananarivo.

Au ajuns cu bine în capitala Madagascarului și au plecat direct spre sediul Ministerului de Interne. Acolo Radu Mazăre a intrat în posesia actelor de rezidență pentru o perioadă de cinci ani. A plecat și a dat mai multe telefoane în România ca să-și anunțe realizarea.

A vorbit, printre alții, cu mama sa, cu fiul său Răducu și cu frații săi. Le-a spus acestora că a reușit să obțină rezidență în Madfagascar pentru încă cinci ani și că vreo două ore o să aibă telefonul închis pentru că o să fie în aeroport și în avion, în drum spre Diego Suarez.

Apoi a mers cu Roxana, a făcut câteva cumpărături, în special lucruri pe care nu le găsește în zona în care locuiește, apoi au plecat la aeroport. Pe aeroportul din Antananarivo, la punctul de control al documentelor, cei doi au fost reținuți. Numele și poza lui Radu Mazăre a apărut pe ecranul calculatorului celui care se ocupa cu accesul pasagerilor în zona de îmbarcare.

Mazăre figura ca urmărit internațional. Aici apare dilema! Când au fost ridicate numele și fotografia lui Mazăre în sistem ca fiind urmărit general? Ce s-a întâmplat în intervalul de timp de la plecarea de pe aeroportul Diego Suarez unde i-au fost controlate documente, la vizita de la Ministerul de Interne unde și-a ridicat permisul de rezidență și unde i-au fost verificate documentele de identitate și până la revenirea pe aeroportul din Antananarivo unde a fost arestat pe baza alertei de sistem pentru urmăriți general?

Era introdus în sistem de către Interpol de mai mult timp? Dacă da, de ce nu a fost reținut poe aeroportul din Diego Suarez și a fost lăsat să ajungă în capitală? De ce nu a fost reținut în sediul Ministerului de Interne atunci când și-a prezentat actele de identitate pentru a-și primi permisul de rezidență? De ce a trebuit să fie săltat abia de pe aeroport, când se pregătea să se întoarcă la resortul pe care îl deține în nordul insulei?

A fost doar o coincidență temporală, o potrivire stranie sau o strategie a celor de la Interpol? Și dacă a fost o strategie, ce va urma? Sunt întrebări ale căror răspunsuri le vom afla în zilele ce urmează.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *