INFORMATII BOMBA! Salvați de noua măsură a Guvernului!

La începutul lunii decembrie, plenul Camerei Deputaților a dat vot favorabil proiectului de lege care elimină supraimpozitarea contractelor de tip part-time, după ce comisia pentru Buget a adoptat raport favorabil în acest sens.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, numărul contractelor de muncă cu tipul normei tip parțial, la nivel național, la data de 11 decembrie 2019 este de 926.631.

De la 1 ianuarie 2020, peste 900 de mii de persoane vor beneficia de anularea supraimpozitării contractelor de tip part-time, potrivit măsurii luate de Guvern pe 4 decembrie 2019.

Câte contracte part-time erau înainte de schimbarea făcută de Guvern

Guvernul a luat decizia de a supraimpozita contractele part time la 1 august 2017. De atunci, piața muncii a fost trasă în jos din cauza românilor care renunțau la acest tip de contract. Potrivit datelor furnizate la momentu respectiv de către Ministerul Muncii, la finalul lunii iulie, înainte de supraimpozitare, în România erau 1,129 milioane de contracte part-time.

La o lună după ce această măsură a fost implementată, contractele part-time au scăzut destul de mult, ajungând la 1,009 milioane de contracte de acest tip.

Situația a continuat să se înrăutățească, astfel că, la finalul lunii septembrie 2017, numărul contractelor part-time a ajuns la 973.809 în timp ce contractele de tip full-time erau în număr de 5,325 milioane.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu