Informatie SECRETA. Raed Arafat: Este strict confidențial

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afecerilor Interne, a declarat, într-un interviu recent, care este situația vaccinărilor din România. Mai mult, secretarul de stat, a vorbit despre prețul unui vaccin și costul pe care trebuie să-l suporte România.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afecerilor Interne, a declarat care este situația vaccinărilor din România. De asemenea, secretarul de stat, a vorbit despre prețul unui vaccin și costul pe care trebuie să îl suporte Guvernul României.

Astfel, în cadrul unui interviu acordat pentru Alianta, Raed Arafat a vorbit despre situația vaccinărilor din România. Întrebat dacă cetățenii plătesc pentru vaccinare, secretarul de stat a declarat că ” nimeni nu plătește nimic. Vaccinul este gratuit pentru toată lumea”.

Citiți și:  Cîțu și Arafat au aplicat ILEGAL restricțiile. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Raed Arafat: Este strict confidențial
De asemenea, Raed Arafat, a fost întrebat și care este prețul unui vaccin și ce costuri trebuie să suporte Guvernul României. Șeful DSU a menționat că această informație este confidențială. ” Nu știm exact. Acestea sunt informații confidențiale, deoarece totul se întâmplă la nivelul Uniunii Europene.

Chiar dacă am știi, nu am putea să vorbim liber despre aceste date, întrucât acestea sunt confidențiale. Este vorba despre contractele făcute dintre Uniunea Europeană și companiile farmaceutice care distribuie vaccinurile. Noi avem acces la vaccinurile care s-au achiziționat prin toate statele membre ale UE și care sunt distribuite în funcție de numărul de cetățeni.”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, anunț pentru românii vaccinați
Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea ca celor vaccinați, care au un certificat de vaccinare, să li se ceară ulterior și un test COVID. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat care este motivul.

Citiți și:  Raed Arafat si-a iesit din minti! MESAJ pentru cei care il contesta

„Se poate cere testul pentru că s-a dovedit că poți fi purtător asimptomatic. Vaccinul limitează șansa de a te infecta, dar nu o anulează. Uneori se cere în comun”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Apărării Interne (MAI) a mai spus că, din câte știe, la urcarea în avion cei care au certificat de vaccinare sau au avut coronavirus sunt scutiți de teste COVID. El a mai precizat, totuși, că va verifica informația pentru ca aceasta să nu fie greșită.

Sursa: capital.ro

LASA UN COMENTARIU