“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Informația serii. Ministrul Educației a spus ZIUA în care elevii s-ar putea întoarce la scoala

breaking news 1

Se deschid școlile în februarie!? Informația serii pentru toți elevii din România. Ministrul Educației a spus ziua în care elevii s-ar putea întoarce fizic la ore. S-ar putea întâmpla în februarie, potrivit planului acestuia.

După două luni de ore online, elevii ar putea reveni la școală în luna februarie. Mai exact, pe 8 februarie. Întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie, acesta a precizat că este prea devreme.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ne dorim ca situaţia epidemiologică să permită. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confurntă cu aceeaşi problemă″, a spus ministrul.

Se revine la școală pe 8 februarie?

Potrivit stirileprotv.ro, reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie.

Asta dacă nu va exista o explozie a numărului de cazuri de Covid-19 după Crăciun şi Revelion. Totodată, ministrul educaţiei spune că este absolut necesar să revină în bănci şi elevii de clasa a-8-a şi a-12-a, care anul viitor vor susţine examenele naţionale, dar şi elevii din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online şi care nu pot avea acum mediile încheiate pentru că profesorii nu le-au dat note. Nu se ştie încă dacă elevii din toate aceste categorii vor reveni la şcoală în acelaşi timp sau pe etape.

Trebuie încheiată situația școlară

”Se apropie finalul semestrului 1. Există pericolul neîncheierii mediilor pentru un număr mare de elevi. Am cerut o situaţie în acest sens cu termen pe 11 ianuarie care să fie o radiografie reală completă a elevilor pe fiecare judeţ”, a spus ministrul.

Se pare că decizia va fi luată în funcţie de situaţia pe care inspectoratele şcolare o vor trimite la minister, dar şi după o analiza făcută de reprezentanţii din sănătate.

Deși s-ar deschide pe 8 februarie, părinții își doresc să se întâmple mai devreme.

Acum, elevii sunt în vacanţă până pe 11 ianuarie. Aceștia vor relua cursurile, cel mai probabil online, urmând ca pe 30 ianuarie să intre din nou în vacanţă intersemestrială timp de o săptămână, până pe 8 februarie.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.