Informația serii din Rusia. Vladimir Putin pleacă din țară!

Vladimir Putin va pleca din Rusia în cursul săptămânii viitoare, spune un corespondent al unui post de televiziune rus. Această vizită a liderului de la Kremlin reprezintă prima vizită cunoscută a acestuia de când a început războiul din Ucraina.

Vladimir Putin pleacă din țară! Informația serii din Rusia. E Breaking News
În cursul săptămânii viitoare, Vladimir Putin va vizita două mici state din Asia Centrală, care au fost membre ale Uniunii Sovietice. Această vizită externă ar reprezenta prima plecare în străinătate a liderului de la Kremlin de când a invadat Ucraina la finalul lunii februarie.

Pavel Zarubin, corespondentul la Kremlin al postului de televiziune de stat Rossiya 1, a declarat că Putin va vizita Tadjikistanul și Turkmenistanul și apoi se va întâlni cu președintele indonezian Joko Widodo pentru discuții la Moscova.

Corespondentul rus a mai precizat că liderul de la Kremlin se va întâlni cu președintele tadjik Imomali Rakhmon la Dușanbe, acesta fiind considerat un aliat apropiat al Federației Ruse, dar și cel mai longeviv conducător al unui stat fost sovietic.

Citiți și:  Putin este şocat! Decizia Chinei, lovitura neasteptata pentru liderul de la Kremlin

De asemenea, președintele Vladimir Putin va participa și la un summit al națiunilor din regiunea caspică, organizat la Ashgabat, la care vor participa și liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran și Turkmenistan.

Ultima vizită a lui Putin în străinătate a fost înainte de război
Presa internațională scrie că ultima călătorie cunoscută a președintelui Rusiei a fost la începutul lunii februarie, înainte de război. La vremea respectivă, Vladimir Putin a efectuat o vizită la Beijing, acolo unde, împreună cu omologul său chinez, a dezvăluit un tratat de prietenie „fără limite” cu câteva ore înainte de a participa amândoi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Invazia din 24 februarie a Rusiei a ucis mii de oameni, a strămutat alte milioane și a dus la sancțiuni financiare severe din partea Occidentului, despre care Putin spune că sunt un motiv pentru a construi legături comerciale mai puternice cu alte puteri precum China, India și Iran.

Rusia spune că a trimis trupe în Ucraina pentru a degrada capacitățile militare ale vecinului său, pentru a evita ca acesta să fie folosit de Occident pentru a amenința Rusia, pentru a eradica naționaliștii și pentru a apăra vorbitorii de limbă rusă din regiunile estice.

Citiți și:  Anunț șocant. Kadîrov, delir în direct la televiziunea cecenă

Liderii mondiali au făcut glume pe seama lui Putin
Între timp, liderii mondiali și-au bătut joc de imaginea de tip dur a lui Putin la un prânz al Grupului celor Șapte (G7) organizat duminică în Germania.

„Cu geci? Fără geci? Ne dăm hainele jos?” a întrebat premierul britanic Boris Johnson în timp ce se așeza la masa din pitorescul castel Elmau din Bavaria, unde cancelarul german Olaf Scholz a găzduit summitul a șapte democrații puternice.

Liderii – din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Statele Unite și Uniunea Europeană – au reflectat asupra dilemei, scrie Al Jazeera.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Putin este la el acasa peste tot in CSI: „Protocoalele Alma-Ata au fost declarațiile și principiile fondatoare ale Comunității Statelor Independente (CSI). Liderii Rusiei, UCRAINEI și Belarusului au fost de acord cu Acordurile Belovezha la 8 decembrie 1991, dizolvând Uniunea Sovietică și formând CSI. La 21 decembrie 1991, Armenia , Azerbaidjan , Belarus , Kazahstan , Kârgâzstan , MOLDOVA , Rusia , Tadjikistan , Turkmenistan , Ucraina și Uzbekistan au fost de acord cu Protocoalele Alma-Ata, aderând la CSI. Ultimul acord a inclus cei trei semnatari inițiali ai Belavezha, precum și alte opt foste republici sovietice. Georgia a fost singura fostă republică care nu a participat, în timp ce Lituania , Letonia și Estonia au refuzat să facă acest lucru, deoarece, potrivit guvernelor lor, statele baltice au fost încorporate ilegal în URSS în 1940. [1] „ https://en.wikipedia.org/wiki/Alma-Ata_Protocol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *