Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Informația nucleară a zilei. A vorbit direct cu Vladimir Putin!

se planuieste sau nu caderea lui vladimir putin

Este informația cea mai importantă a zilei. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a avut o discuție telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri au atins subiectul centralei nucleare Zaporojie din Ucraina.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat cu Vladimir Putin, sâmbătă, la telefon. Liderul de la Ankara i-a transmis omologului său că Turcia ar putea juca rolul de „facilitator” în problema centralei nucleare Zaporojie din Ucraina. Informația a fost dezvăluită chiar de către biroul său de presă.

Cei doi lideri au discutat de asemenea evoluţiile în ceea ce priveşte exporturile de grâu ucrainean. Ei şi-au exprimat hotărârea de a continua conform calendarului stabilit construcţia centralei nucleare Akkuyu în sudul Turciei de către compania nucleară rusă Rosatom, a adăugat Preşedinţia turcă.

Erdogan şi Putin au convenit să discute această problemă în detaliu când se vor întâlni la Samarkand, în Uzbekistan, pentru un summit ce va avea loc pe 15-16 septembrie.

Discuție despre construcția centralei nucleare Akkuyu în sudul Turciei
Autorităţile de la Ankara şi-au propus ca primul reactor al centralei de la Akkuyu să fie pus în funcţiune înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2023 şi estimează că viitoarea centrală va putea acoperi 10% din cererea internă de electricitate după ce toate cele patru reactoare vor deveni operaţionale.

Potrivit agenţiei TASS, Erdogan a subliniat „rolul constructiv” al Rusiei în organizarea misiunii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala Zaporojie.

Trebuie spus că o echipă de experţi ai AIEA a sosit joi la complexul centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei pentru a evalua riscul unui dezastru cu radiaţii, după o întârziere de câteva ore provocată de bombardamente efectuate în apropierea obiectivului.

Amintim că pe 19 august Energoatom (întreprindere de stat care operează toate cele patru centrale nucleare din Ucraina) a anunțat că armata rusă intenționează să deconecteze blocurilor energetice ale centralei nucleare Zaporojie de la rețeaua de energie electrică din Ucraina.

Erdogan a transmis condoleanțe în legătură cu decesul lui Gorbaciov
În cadrul aceleiaşi discuţii telefonice, preşedintele turc a exprimat condoleanţe în legătură cu decesul ultimului lider sovietic Mihail Gorbaciov, potrivit biroului de presă al Kremlinului. Mihail Gorbaciov a murit marţi seara, la vârsta de 91 de ani, în urma unei „lungi şi grave maladii”, potrivit spitalului unde fusese îngrijit.

Mihail Gorbacov a marcat istoria, grăbind, în pofida dorinţei sale, destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, în timp ce încerca să o salveze cu reforme democratice şi economice, punând astfel capăt Războiului Rece.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.