Informatia momentului. „Divorţ” în politica din România! Se rupe alianţa

Cutremur puternic în politica din România! S-a decis ruperea alianţei constituite chiar înaintea alegerilor parlamentare din decembrie anul trecut. Decizia este definitivă.

Cutremur puternic în politica din România! S-a decis ruperea alianţei constituite chiar înaintea alegerilor parlamentare din decembrie anul trecut. Decizia este definitivă.

Anunţul momentului în România
Este anunţul momentului în politica din România. Cei de la ProRomânia au ofiliazat totul. Biroul Executiv al Pro România a anunţat marţi că a decis convocarea Congresului Naţional Extraordinar pe 26 februarie pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE.

ALDE şi ProRomânia nu mai fuzionează
Biroul Executiv al Pro România s-a reunit pentru a discuta raportul Grupului de lucru cu privire la fuziunea cu ALDE.

Conform concluziilor prezentate în urma discuţiilor cu reprezentanţii ALDE, Biroul Executiv al Pro România a decis convocarea congresului.

“Acceptând şi respectând diferenţele doctrinare şi de viziune, Pro România şi ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu.

Cele două partide îşi vor continua eforturile şi lupta pentru apărarea celor loviţi deopotrivă de criză şi de actuala guvernare. Congresul Naţional Extraordinar al Pro România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15,00, şi se va desfăşura online, pentru respectarea măsurilor de siguranţă în contextul pandemiei.

Citiți și:  DEMISIE fulger pe scena politică. News alert

Ordinea de zi şi alte informaţii relevante vor fi comunicate ulterior”, se precizează într-un comunicat de presă al Pro România.

ALDE şi ProRomânia au candidat împreună, sub forma unei alianţe, la alegerile din decembrie 2020. Alianţa nu a trecut însă pragul electoral. În acest moment, Victor Ponta este şeful ProRomânia, iar Călin Popescu Tăriceanu cel al ALDE.

ALDE a luat aceeaşi decizie
Delegația Permanentă Națională a ALDE, întrunită în data de 26 ianuarie a.c., a decis convocarea în data de 26 februarie 2021 a Congresului Extraordinar al partidului pentru denunțarea protocolului de fuziune cu PRO România și întreruperea demersurilor de fuziune dintre cele două formațiuni politice.

Diferențele de viziune cu privire la viitorul comun au făcut ca reprezentanții ALDE, reuniți în cadrul Delegației Permanente, să adopte această decizie. ALDE și PRO România vor continua să reprezinte în continuare interesele electoratului propriu.

Citiți și:  Bomba zilei! Florin Cîțu a dat lovitura. Cu ce partid va fuziona PNL

ALDE va continua să apere drepturile și libertățile cetățenilor, reprezentând interesele clasei de mijloc, ale acelora care lucrează în serviciul public, ale întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, ale practicienilor profesiilor liberale, ale românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii.

Congresul Extraordinar al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților-ALDE va avea loc în data de 26 februarie 2021, ora 15:00, și se va desfășura prin sistem de videoconferință, având în vedere măsurile de restricție privind organizarea evenimentelor în contextul stării de alertă și al pandemiei.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.