INFORMATIA MOMENTULUI despre Pfizer! CDC a prezentat efectele secundare după a treia doză

Multe țări, inclusiv România, au început vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19. În acest context, CDC a anunțat efectele secundare care pot să apară după vaccin.

Efectele secundare după a treia doză de vaccin. Ce a constatat CDC
A treia doză de vaccin are efecte secundare în mare măsură similare cu a doua doză, potrivit unui studiu publicat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Conform studiului, efectele secundare au fost în mare parte considerate ușoare sau moderate. Durerea la nivelul brațului, oboseala și cefaleea au fost simptomele cele mai des raportate după a treia doză de vaccin, potrivit Today.

Efectele secundare au apărut, în general, a doua zi după injecție, a constatat raportul CDC. 28% dintre cei vaccinați au spus că nu pot efectua activități zilnice normale din cauza acestor efecte.

Aproximativ 2,8 milioane de persoane din Statele Unite au primit o doză booster începând cu jumătatea lunii august, când doze suplimentare de vaccinuri, atât de la Pfizer-BioNTech, cât și de la Moderna, au fost autorizate pentru persoanele cu sistem imunitar compromis.

Acest nou studiu a analizat datele provenind de la 22.191 de persoane care au primit o doză de rapel și au răspuns la întrebările dintr-o aplicație pentru smartphone a CDC, numită v-safe. Majoritatea respondenților au raportat inițial că au primit vaccinul Pfizer sau Moderna și aproape toți au primit booster-ul ca și vaccinul inițial.

Durerea la locul injectării a fost ușor mai frecventă după a treia doză
Durerea la locul injectării a fost ușor mai frecventă după a treia doză decât a doua doză, a constatat raportul, iar reacțiile sistemice, cum ar fi cefaleea sau oboseala, au fost puțin mai frecvente după a treia doză, comparativ cu a doua.

„Acest ultim raport include unele dintre date din experiența inițială cu doza a treia”, a declarat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky.

„Suntem foarte mulțumiți de siguranța acestor vaccinuri. Dar asta nu înseamnă că vom opri monitorizarea și nu vom mai căuta evenimente adverse”, a spus ea.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu