Informatia momentului despre Elena Udrea! CEDO a luat decizia

Apar noi detalii despre Elena Udrea, fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale din România. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a refuzat miercuri, 15 iunie 2022, să suspende mandatul european de arestare pe numele său.

Amintim faptul că Elena Udrea a fost condamnată definitiv pentru fapte de corupţie în iunie 2018, când se afla în Costa Rica. Recursul său în anulare a fost respins în aprilie 2022, iar acum se află în curs o altă cale de atac extraordinară împotriva sentinţei sale. Tot atunci, autorităţile române au emis pe numele ei un mandat de arestare, potrivit unui comunicat de presă al CEDO.

De altfel, tot atunci, Elena Udrea a fost arestată preventiv în Bulgaria. Mandatul ei european a fost confirmat de justiţia bulgară, drept urmare, Elena Udrea a sesizat marţi CEDO, solicitând suspendarea de urgenţă a executării mandatului european de către autorităţile bulgare. De asemenea, aceasta a solicitat, din nou, să nu fie extrădată în România.

Elena Udrea nu vrea să fie extrădată în România
Aceasta a invocat diverse articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, explicând că urmează să fie închisă într-un penitenciar care nu are condiţii corespunzătoare normelor europene.

Ea a spus totodată şi că a primit ameninţări cu moartea în timp ce se afla în arest preventiv. De altfel, ea a susţinut ferm că a fost condamnată de o instanţă constituită nelegal, ce nu a fost independentă şi imparţială.

Din nefericire pentru Elena Udrea, argumentele sale nu i-au convins pe magistraţii europeni, care „au decis să respingă aplicarea măsurii provizorii”, a transmis miercuri CEDO, fără a-şi motiva decizia.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *