fbpx
MEDICAL

„Înfometați-vă, dacă vreți să nu vă îmbolnăviți”, recomandare mai mult decât stranie a unui medic român

dafin muresanu 1461267888 0

Postul și un regim alimentar hipocaloric pot fi soluții pentru a trăi o viață îndelungată și sănătoasă, conform medicilor. Profesorul dr. Dafin Mureșanu a explicat că organismul uman poate gestiona mai bine lipsa de alimente decât excesul, iar postul nu prezintă riscuri. În plus, regimul hipocaloric a fost studiat ca o resursă terapeutică eficientă, iar postul poate genera satisfacție prin capacitatea de a te abține de la alimentație.

Profesorul Mureșanu, președintele Societății de Neurologie din România și al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, a explicat că excesul de alimente poate fi cauza multor boli și afecțiuni.

Terapia prin post a fost dezvoltată în Rusia într-o clinică din Goriacinsk, la începutul secolului XX, după principiile medicului rus Iuri Nikolaev. Postul a fost utilizat cu succes la pacienții cu depresie care nu răspundeau la alte tratamente și chiar și la cei cu cancer, la Spitalul Korsakov din Moscova în anii ’60-’70. Clinica Buchinger din Germania este specializată în tratamentul prin post controlat, iar statul german rambursează serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin post.

Academicianul dr. Laurențiu Popescu a afirmat că „Singura metodă sigură de prelungire a vieții este înfometarea”, iar profesorul Mureșanu a subliniat faptul că oamenii consumă mai multe alimente decât este necesar în prezent. Prin post, organismul poate utiliza mai bine resursele interne care nu sunt alocate biologic corespunzător. În plus, celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia poate fi mult mai eficientă după post. După perioada de post, oamenii sunt mai viguroși, iar capacitatea lor de reacție este mult îmbunătățită.

Profesorul Mureșanu a menționat că pinguinul poate rezista fără hrană timp de o sută de zile, iar ursul, când hibernează, nu mănâncă deloc. Este important ca oamenii să își regleze consumul alimentar și să nu consume mai mult decât este necesar, pentru că organismul se adaptează mai bine la post. Postul poate fi utilizat ca o intervenție în anumite situații și necesită un pic de voință.

Prin urmare, postul poate fi o soluție utilă pentru a gestiona probleme de sănătate și pentru a preveni apariția unor boli. Însă, este important să fim conștienți de faptul că nu toate tipurile de post sunt potrivite pentru toată lumea. De exemplu, oamenii cu anumite condiții de sănătate precum diabetul sau tulburări alimentare trebuie să fie foarte atenți când își planifică perioadele de post.

De asemenea, postul poate fi o metodă eficientă pentru a pierde în greutate, însă este important să fie făcut cu precauție și sub supravegherea unui specialist. Pierderea în greutate rapidă poate fi periculoasă pentru sănătate și poate duce la probleme de nutriție și de metabolism.

În plus, este important să menționăm că postul nu este un substitut pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată. O dietă bazată pe alimente naturale și proaspete, bogate în nutrienți esențiali, este esențială pentru menținerea unei stări de sănătate optime.

În concluzie, postul poate fi o metodă utilă pentru a promova sănătatea și a preveni anumite boli. Cu toate acestea, este important să fim atenți la propriul corp și să nu exagerăm cu perioadele de post. În plus, trebuie să ne asigurăm că alimentația noastră este echilibrată și sănătoasă, înainte și după perioadele de post.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.