Indoctrinarea elevilor unguri impotriva Romaniei

Într-o perioadă în care chiar primarul municipiului Miercurea-Ciuc a declarat că maghiarii din zonă mai au la dispoziţie cel mult 5 ani pentru a obţine autonomia culturală şi teritorială, mesajele de bună convieţuire interetnică din partea unor intelectuali români şi maghiari par că se lovesc ca de zid.

Astfel, cei mai mici elevi, din şcoala primară, sunt îndoctrinaţi, în şcoală, înmagazinându-li-se ideea Ungariei Mari. Manualul de istorie a secuilor are, bineînţeles, rolul său în această poveste.

2

Marţi, în curtea Şcolii Generale ,,Petofi Sandor” din Miercurea-Ciuc, cei mai mici elevi au intonat cântece patriotice ungureşti şi au desenat mesaje anti Trianon, comemorând, astfel, evenimentul de la 4 iunie 1920.

Citiți și:  Ungurii fac legea în Țara Românească: Drapelul României dat jos de pe primăria Sfântu Gheorghe

Întrebăm şi noi dacă un eveniment, organizat de o instituţie de învăţământ, în care şcolarii sunt puşi să deseneze hărţi ale Ungariei Mari (pe înţelesul tuturor – hărţi separatiste, căci Ungaria Mare înseamnă, practic, dezlipirea Transilvaniei din România) şi să fredoneze cântece naţionaliste ungureşti este moral (apropo de moralitatea bentiţei de la Covasna, domnilor de la UDMR) şi legal?

3

Panoul cu absolvenţii claselor a XII-a de la Liceul ”Korosi Csoma Sandor” fără elevii de la secţia română

Între timp, la Liceul ,,Korosi Csoma Sandor” din Covasna (cel cu bentiţa tricoloră) a izbucnit un nou scandal. Site-ul www.ne-cenzurat.ro şi TVR precizează că elevii claselor a XII-a de la secţia română vroiau să fie reprezentaţi şi ei printr-o simbolistică românească pe panoul de sfârşit de an (în forma iniţială, şi finală, panoul are reprezentat drumul făcut de Korosi, însoţit de tricolorul Ungariei, care a plecat în Orient pentru a-şi căuta originile).

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Cum nu s-a putut ajunge la un consens, în cele din urmă elevii de la secţia română nu au mai fost incluşi în tablou, surse locale spunând că este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva! De pe Informatia Harghitei

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile