JUSTITIENOUTATIȘTIRI BUZAU

INCREDIBILA DECIZIA JUDECATORULUI! Criminal pus de Instanță să plătească cuțitul cu care și-a înjunghiat mortal victima

bzb

Despăgubiri morale în valoare de 80.000 lei trebuie să primească, Anișoara Călinescu, victima lui Andrei Muscalu, tânărul de 22 de ani, dependent de droguri, care a ajuns să îl omoare pe cel care i-a oferit un acoperiș deasupra capului. Crima a îngrozit Buzăul anul trecut prin cruzimea cu care ucigașul i-a luat viața unchiului său, Adrian Mocanu, doar pentru că a cerut de mâncare,și i s-a părut că rudele la care locuia nu s-au mișcat destul de repede. A pus mâna pe cuțit și și-a înjunghiat unchiul, apoi l-a lovit până bărbatul a rămas nemișcat. Mătușa tânărului a fost și ea bătută cu sălbăticie și tăiată pe față și pe mâini, dar a scăpat din mâinile atacatorului fu­gind la vecini.

În decembrie, anul trecut, Curtea de Apel Ploiești a decis să mențină sentința Tribunalului Buzău de condamnare a lui Andrei Muscalu la 13 ani și două luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanța a decis confiscarea cuțitului cu mâner din lemn și lama ruptă, folosit la săvârșirea infracțiunii de omor aflat la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Buzău, a dispus restituirea cuțitelor și a barei tip PVC ridicate de la fața locului, precum și confisarea de la inculpat a sumei de 15 lei, reprezentând contravaloarea ­cuți­tului folosit la agresarea victimei Anișoara Călinescu.

Tragedia s-a produs într-o casă de pe strada Dimitrie Cantemir din cartierul N. Titulescu din Buzău, cunoscut drept ,,23 August“. Acolo a locuit tânărul după ce părinții au divorțat și l-au lăsat în grija bunicilor. Însă, la un moment dat, Andrei Muscalu nu și-a mai găsit drumul în viață. O perioadă a stat cu mama lui, în București, spun apropiații, unde ar fi urmat cursurile unui liceu de artă, însă nu a promovat Bacalaureatul și a venit la Buzău, unde s-a înscris la un colegiu sanitar. Vecinii spun că tânărul era dezo­rientat și abătut și se certa des cu unchiul său.

De altfel, tot cei apropiați familiei spun că scandalurile nu mai conteneau în familia băiatului din cauza patimii drogurilor în care tânărul căzuse de ceva timp.

Asta s-ar fi întâmplat și în seara zilei de 10 februarie 2018, iar băiatul a pus mâna pe un cuțit și i l-a înfipt unchiului său în ceafă. Bărbatul de 56 de ani, Adrian Mocanu, cadru militar în rezervă, a căzut secerat, însă tânărul a continuat să îl lovească cu picioarele în cap.

Femeia cu care unchiul băiatului traia în concubinaj, Ana Călinescu, a scăpat cu câteva tăieturi la cap și pe față, după ce a reușit să fugă în curtea unor vecini.

„A vrut să vină la noi în cameră ca să ceară mâncare, pentru că i s-a dus de fiecare dată, în fiecare zi. El locuia acolo, în partea din față, iar unchiul lui în spate. S-a dus să îi ducă mâncare, iar eu am rămas să mă joc cu cățelul în casă. După vreo zece minute, a deschis ușa puternic, a năvălit peste mine, m-a lovit cu pumnii și nu știu cum am ieșit afară, în grădină. A aruncat cu un bolovan în mine, pentru că eu mă apăram cu o țeavă, după care am ieșit pe stradă, am țipat disperată și am avut noroc cu vecinii. Până atu­nci nu folosise cuțitul. M-a alergat în jurul copacului din fața casei, apoi am intrat în curtea vecinilor. După ce am ajuns la vecini, s-a întors în casă, a venit cu cuțitul și atunci mi-a dat cu el în gât (…) Nu au fost agresiuni între ei (nr., între unchi și nepot), ci doar discutau (în contradictoriu, n.r.). Eu cred că el avea asta programată mai de mult. Lucra la ea. Noi observam ce face el și îi spuneam mai departe mamei lui. Probabil că nu voia să mai fie urmărit“, declara Ana Călinescu pentru Știri de Buzău.

După comiterea crimei, tânărul s-a speriat și a fugit în parcul Crâng. Asasinul a fost însă prins de către jandarmi lângă Conacul Trandafilor, după o oră de căutări.

CAZUL CRIMEI, PE LARG, AICI: ULTIMA ORA: Cine este CRIMINALUL CARE A INGROZIT AZI ROMANIA. Ce parere aveti?

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.