INCREDIBIL Un sofer roman a intrat cu mașina în coloana oficială a președintelui Statelor Unite ale Americii

Un șofer român a intrat cu mașina în coloana oficială a președintelui Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, compusă din cel puțin 35 de mașini. S-a întâmplat în Roma, unde oficialul se afla într-o vizită de stat. „Impactul a fost unul violent”, a scris presa internațională.

Joe Biden s-a deplasat în Europa a doua oară după ce a preluat mandatul de președinte al SUA. Prima sa vizită oficială a fost la Vatican, unde s-a întâlnit cu Papa Francisc. După această întâlnire și înaintea primirii lui Joe Biden la sediul palatului din Quirinale de către președintele Italiei, Sergio Mattarella, în centrul Romei s-a produs un accident.

Un șofer român a tamponat o limuzină din coloana lui Joe Biden
Presa italiană a precizat că „impactul a fost unul destul de violent”, după ce un șofer român în vârstă de 40 de ani a tamponat o limuzină americană din coloana de minimum 35 de mașini blindate a președintelui SUA.

Publicaţia Corriere della Sera a transmis că șoferul limuzinei nu a fost afectat de accident astfel încât coloana oficială a lui Joe Biden și-a continuat drumul fără să se abată de la traseu. Șoferul român, însă, s-a lovit la mână, însă nu este vorba despre nimic grav, potrivit relatărilor presei italiene.

Președintele SUA va participa la reuniunile G20
Următoarea apariție oficială a președintelui SUA va avea loc în cadrul reuniunilor G20, în cadrul cărora Joe Biden încearcă să ajungă la un acord privind impunerea unei rate minimale globale de impozitare a companiilor. Poziția liderului american vine în contextul în care acesta a subliniat importanța pe care o acordă necesității „de a face regulile concurenței mai echitabile în sistemul fiscal internațional”.

Anterior, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis într-o postare pe contul său de Twitter că a avut „o comunicare bună” cu președintele american, Joe Biden.

În timpul convorbirilor sale anterioare cu von der Leyen, Biden și-a exprimat „sprijinul puternic” pentru continuarea procesului de aderare la UE a Balcanilor de Vest. Este de așteptat ca declaraţia de la sfârşitul reuniunii să reitereze garanțiile Bruxelles-ului pentru viitoarea aderare a celor șase țări-Serbia, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia de Nord, însă țările bogate din nordul Europei sunt îngrijorate de posibilitatea repetării unei primiri grăbite ca în cazul României și Bulgariei (2007) sau a unor fenomene precum afluxul masiv de lucrători din Europa de Est în Marea Britanie, care i-a determinat pe mulți cetăţeni din această ţară să se întoarcă împotriva UE, susțin unele voci din Parlamentul European.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *