INCREDIBIL! Securistii, omagiati de SRI !

Serviciul Român de Informaţii s-a mândrit public cu moştenirea fostei Securităţi, una din cele mai represive poliţii politice din fostul lagăr comunist. La standul instituţiei, deschis la Expomil, au fost glorificate zilele în care securiştii comunişti ţineau în lanţuri întreaga populaţie a ţării.

Secera şi ciocanul, sigla Partidului Comunist, a tronat la loc de cinste deasupra Departamentului Securităţii Statului, alături de uniforma folosită de angajaţii instituţiei înainte de 1989 şi de tehnica de supraveghere şi ascultare a telefoanelor.

sriAcest lucru a fost argumentat prin faptul că s-a dorit expunerea “evoluţiei” instituţiei de-a lungul timpului. “Designul standului şi modul de organizare a acestuia ilustrează evoluţia organizaţiei de informaţii, începând chiar cu perioadele mai ‘întunecate’ din punct de vedere istoric, trecând prin etapele ‘tulburi’ ale României şi ajungând la momentul actual, în care Serviciul Român de Informaţii reprezintă un serviciu modern, transparent şi deplin integrat în cele mai selecte formate ale serviciilor de informaţii euro-atlantice”, se arată într-un comunicat de presă emis de SRI.

Joi, la Complexul Expoziţional ROMEXPO a fost deschisă cea de-a opta ediţie a Expoziţiei Internaţionale pentru Echipament Militar – EXPOMIL 2013, care s-a desfăşurat în perioada 26-29 septembrie. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *