INCREDIBIL! Polițiști scutiți medical. Nu pot patrula când plouă!

În jur de 60 de polițiști locali din Ploiești sunt scutiți de anumite datorii de serviciu, precum portul armei, patrula în timpul nopții sau conducerea de autovehicule, din cauza afecțiunilor medicale. Primarul orașului a cerut verificarea documentelor medicale ale polițiștilor.

Din cei 102 polițiști locali de la Ordine Publică, din cadrul Poliției Locale Ploiești, zece pot lucra doar în schimbul 1 pentru că suferă de diabet, a informat primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici marți, 4 mai, în timpul unei conferințe de presă, potrivit Ziarul Incomod.

Totodată, edilul a anunțat că a transmit o adresă către Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin care a solicitat reverificarea documentelor medicale care “stau la baza deciziilor cel puțin ciudate și a unor încadrări ciudate”.

Potrivit directorului Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida, aproximativ 60 de polițiști locali sunt scutiți medical. Dintre aceștia, în jur de 26 de polițiști locali de la Ordine Publică nu au voie să patruleze noaptea sau atunci când plouă sau ninge.

Printre alte atribuții de serviciu de la care polițiștii locali sunt scutiți se mai numără și purtarea și folosirea unei arme și conducerea de autovehicule.

Sursa: antena3.ro