INCREDIBIL Jaful momentului la un depozit al IPJ Giurgiu. Hoții au furat și un câine!

Incident ca în filme. Un sediul al IPJ Giurgiu, unde erau depozitate mărfuri confiscate, a fost spart de către persoane neidentificate. Printre suspecți se află inclusiv polițiști.

Jaf la un depozit de Poliție! Un sediul al IPJ Giurgiu, în care ar fi fost depozitate mărfurile confiscate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, a fost spart de persoane rămase necunoscute, arată Gândul. Anchetatorii bănuiesc că în spatele jafului s-ar putea afla chiar unii dintre polițiști. Ipoteza se bazează pe faptul că în noaptea de joi spre vineri, când se presupune că ar fi avut loc spargerea, sistemul de supraveghere nu a funcționat.

Poliția din Giurgiu a intrat în alertă, vineri dimineață, după ce s-a constatat că fostul sediu al Poliției Municipale a fost spart. Sediul este folosit în prezent ca depozit pentru mărfurile confiscate

„La data de 5 februarie a.c. polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au constatat ca autori necunoscuți au pătruns în corpul unei clădiri din municipiul Giurgiu, aflată în administrarea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, unde erau depozitate mai multe bunuri și au forțat sistemele care asigură ușile de acces în mai multe încăperi”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

Oficialii IPJ Giurgiu au mai adăugat că șefii instituției au constituit deja o comisie care să inventarieze bunurile rămase în sediul jefuit. A fost întocmit un dosar penal pentru furt calificat.

Jaf la un depozit de Poliție! În noaptea jafului nu a funcționat sistemul de alarmă
În plus, la fața locului s-a relevat că sediul era încuiat și avea sistem de alarmă. Totuși, potrivit unor surse judiciare, în noaptea jafului acesta nu ar fi funcționat. Din acest motiv, anchetatorii nu exclude ipoteza ca hoții să fi avut complici din rândul polițiștilor.

Surse apropiate anchetei au povestit că, în sediul respectiv, se aflau mărfurile confiscate de polițiști, cu o valoare tentantă. Giurgiu este un oraș port, unde ajung cantități mari de bunuri fără documente, dar cu valoare mare de piață.

Hoții ar fi furat mai multe uniforme de poliție și un câine
Mai mult, sursele citate au precizat și că din clădire ar fi dispărut inclusiv unele documente, uniforme de poliție. Însă a dispărut și un câine, în contextul în care acolo și-ar fi ținut câinii 5 polițiști. La momentul constatării faptei, în padocuri, erau numai 4 animale.

Din primele verificări, anchetatorii au stabilit că hoții au sărit gardul, care măsoară peste un metru și jumătate, după care au spart lacătele de uși.

A fost spart și sediul BCCO: s-au furat televizoare și o bicicletă
Cercetarea la fața locului ar fi fost făcută abia vineri noapte, când criminaliștii au ridicat eventualele urme lăsate de hoți. Apoi i-au amprentat pe toți polițiștii care au intrat în clădire, pentru a putea deosebi amprentele acestora de cele ale suspecților. Ancheta se desfășoară sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Un astfel de incident a avut loc și în Capitală, în luna iunie 2020. Doi hoți au intrat într-o clădire în care funcționează Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Au plecat cu mai multe televizoare și cu bicicleta unui ofițer antidrog.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!