“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

INCREDIBIL Furtună politică la Berlin: Olaf Scholz a aruncat la gunoi documente confidențiale

123227361 mediaitem123227360 1

Liderii europeni au tot mai multe probleme, iar la Berlin s-a stârnit o adevărată furtună politică. Cancelarul Olaf Scholz și soția lui sunt acuzați de gravă neglijență, asta după ce vecinii au găsit în gunoiul familiei Scholz mai multe documente confidențiale ale Guvernului Germaniei, dar și documente de la summit-ul G7.

Incidentul s-a produs din cauza unor vulpi, care au ”atacat” gunoiul familiei Scholz, iar din pubele au zburat zeci de pagini de documente. Acestea au fost duse de vânt și au fost găsite de vecini fie prin curți, fie pe stradă.

O notă informativă a Ministerului de Externe prezenta detalii despre summitul G7, în special informații despre partenerele liderilor G7. Se menționa, de pildă, că soția lui Boris Johnson, Carrie Johnson, a studiat arta și istoria activismului de mediu. În comentariul despre Maria Serenella Cappello, soția premierului italian Mario Draghi, se preciza că aceasta este licențiată în literatură engleză și că tinde „să evite publicul”. Despre soția premierului japonez se menționa că este secretară la compania Mazda, iar în dreptul primei-doamne a Statelor Unite, Jill Biden, și a soției lui Emmanuel Macron, Brigitte, scria că sunt profesoare. La summitul G7 de la sfârșitul lunii trecute, desfășurat într-o stațiune din Bavaria, Britta Ernst a fost gazda partenerelor liderilor, cu care a avut un program separat, făcând inclusiv o drumeție, arată Der Spiegel, preluat de Digi24.

Unele dintre documente erau marcate cu ștampila „Confidențial”. O astfel de clasificare presupune că documentele respective au un grad maxim de securitate și nu trebuie să părăsească incinta clădirilor guvernamentale oficiale.

Jurnaliștii germani atrag atenția că un funcționar public s-ar alege imediat cu o anchetă disciplinară pentru o asemenea eroare, cu atât mai condamnabilă cu cât atât cancelarul, cât și soția sa au experiență de câteva zeci de ani în politică și în serviciul public.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.