INCREDIBIL Elon Musk ar ascunde furturile din propriile fabrici

Un fost angajat al fabricii de acumulatori Tesla, aflată lângă Reno, Nevada, a dat în judecată compania după ce a fost concediat pentru că a semnalat furtul de cupru care are loc în acea uzină.

Lynn Thompson spune că a observat că sârmă de cupru în valoare de milioane de dolari este măsurată, tăiată, pusă pe paleți și scoasă din fabrică. Bărbatul a mai spus că, în mai multe ocazii, începând cu aprilie 2018, a raportat furtul cablurilor de cupru conducerii superioare a Tesla, inclusiv lui Elon Musk și contractorului ONQ Global, relatează Bloomberg.

În iunie 2018, Thompson a declarat că a văzut cum unele persoane încărcau sârmă de cupru într-un camion, lucru pe care l-a raportat securității fabricii care la rândul ei a chemat forțele de ordine locale. Câteva zile mai târziu, conducerea Tesla i-a comunicat angajatului că nu mai are voie să se întoarcă la fabrica, conform unei plângeri depuse vineri la curtea federală din Nevada.

Citiți și:  Miliardarul care anunță sfârșitul civilizației

„La acel moment, domnul Thompson a aflat că Tesla și Musk au presat ONQ GLOBAL să nu-i mai permită accesul în fabrică și ulterior să fie concediat de la Tesla din cauza raportării externe către forțele de ordine și a raportării interne către conducerea superioară”, potrivit plângerii. „Tesla se temea de informațiile pe care reclamantul le-a avea și dorea să împiedice divulgarea acestora către mass-media și acționari”.

Cuprul este privit ca un barometru economic, având în vedere utilizarea sa în orice, de la cabluri la conducte și până până la automobile. Ptrețul crescut al acestui metal atrage de obicei furturile de cabluri electrice pe șantierele de construcții sau la rețelele electrice sau chiar de mașini întregi, deoarece acestea pot fi ușor vândute la reciclatori pentru bani decenți.

Citiți și:  Miliardarul care anunță sfârșitul civilizației

Musk a dezvăluit într-o ședință internă din iunie 2018 că valoarea materialului furat a fost de 37 de milioane de dolari până în acel an, se mai spune în plângere.

Sursa:dcbusiness.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!