INCREDIBIL ce a ajuns această ţară! Cretinul ăsta trebuie să DEMISIONEZE imediat!

dezastru_genetic_ponta

Este incredibil unde s-a ajuns în această ţară! Guvernul modifică legea pentru a putea Ponta să renunţe la titlul de doctor obţinut prin plagiat. O umilinţă mai mare pentru instituţiile acestei ţări nu se putea. Mai ales că, prin acest procedeu, Ponta-plagiator evită într-un fel să recunoască, pe gură, că a plagiat.

Victor Ponta va trebui să adreseze Ministerului Educaţiei o cerere de „renunţare” la titlul de doctor, iar ministerul va luat act de renunţare, a afirmat ministrul de resort, după ce Guvernul a modificat Legea educaţiei pentru a permite oricărui deţinător de titlul ştinţific să renunţe la acesta.

Modificarea a fost operată în şedinţa de luni a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă, decizie care confirmă informaţia anunţată anterior de MEDIAFAX.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că, până în prezent, un titlu ştiinţific, precum cel de doctor, nu putea fi retras decât prin hotărâre judecătorească.

„Titularul unui titlu ştiinţific poate solicita Ministerului Educaţiei şi Cercetării renunţarea la titlul în cauză. În acest caz, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice ia act de renunţare printr-un ordin de revocare emis în acest scop. Actul administrativ constatator al titltului ştiinţific – este diploma, cartonul emis de universitate în baza ordinului de ministru – devine nul de la data emiterii ordinului de revocare”, a explicat ministrul Educaţiei modificările la Legea educaţiei.

În cazul solicitării premierul Ponta, Cîmpeanu a precizat că adresa acestuia de renunţare la titlul de doctor i-a parvenit prin intermediul Universităţii Bucureşti, iar în baza noilor prevederi premierul va trebui să revină cu o cerere adresată Ministerului Educaţiei.

Citiți și:  Judecătoarea Adriana Stoicescu A EXPLODAT: Scoateți, mă, limba română și istoria din școli! Definitiv!

Dacă va dori să obţină din nou titlul de doctor, premierul va trebui să urmeze din nou întreg ciclul de studii doctorale, de data aceasta la forma cu taxă, pentru să statul nu asigură decât o singură dată şcolarizarea gratuită într-o formă de învăţământ.

Întrebat de jurnalişti dacă celor care solicită retragerea unui titlu ştiinţific li s-ar putea solicita returnarea sumelor cheltuite cu şcolarizarea persoanei respective, Cîmpeanu a arătat că ordonanţa nu prevede acest lucru şi a precizat că, în ce priveşte returnarea unor eventuale sporuri salariale dobândite prin titul retras, actul normativ nu are aplicabilitate decât pentru viitor.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că noile modificări la legea educaţiei au fost transmise în urmă cu o săptămână tuturor universităţilor, care nu au avut „reacţii negative”, iar Biroul Permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor (al cărui preşedinte este chiar Sorin Cîmpeanu -n.r.), şi-a dat acordul pentru aceste modificări.

În urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

Citiți și:  ALERTA Rafila: Școlile ar putea fi închise în funcție de gradul de ocupare a spitalelor

Ponta a precizat că acesta este un gest pe care trebuia să îl facă mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar că nu a făcut acest lucru deoarece s-a considerat de bună-credinţă în argumentele sale la momentul apariţiei contestării şi nu a vrut să amestece planul pur profesional cu cel politic. Ponta a precizat că, după ce va părăsi viaţa politică, îşi doreşte să iniţieze un nou demers doctoral, „respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment”.

Ulterior, Universitatea Bucureşti a transmis Ministerului Educaţiei o adresă prin care se solicită dispunerea măsurilor necesare în vederea retragerii titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003, demersul instituţiei de învăţământ superior fiind urmarea unei notificări făcute de premier.

Vineri, noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a solicitat Direcţiei juridice a ministerului să găsească o soluţie legală prin care să fie rezolvată solicitarea premierului privind retragerea titlului de doctor şi că aşteaptă deciziile juriştilor din Ministerul Educaţiei.

El aprecia că titlul de doctor a fost acordat prin ordin de ministru, iar retragerea poate fi făcută „printr-un act de de aceeaşi valoare”. – Sursa: Comisarul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Incredibil ?? Poate in sens eufemistic, ptr. ca de fapt e foarte "normal" asa ceva de peste 20 de ani in Tara asta, unde populatia (caci "popor", si cu atit mai putin "natiune", nu mai suntem de mult), in indiferenta, inconstienta si (in cazul multora, din pacate) chiar nesimtirea ei a pus in mod vinjos umarul ca lucrurile, pe toate planurile, sa ajunga intr-un asemenea hal de degradare !! "Cretinul" trebuie sa demisioneze ? Pai cine a zis asta ? Eu resp. dvs., ca administratie a site-ului ?? Atit timp cit nu apar macar vreo 5000 de demonstanti (vreau sa zic autentici, deci nu platiti mai stiu de care nemernici din umbra) in fata la Palatul Victoria nu-l vad pe baiatu' asta sa demisioneze. Cel mult il va demite proaspatul sef de la Cotroceni, "Santa Klaus Ciolannis", si-l va inlocui cu …. cine credeti ? Cu voia dvs. a tuturor, "ultimul pe lista", marele plecat de la Cotroceni, sinistrul Betiv Kiorete zis si Traian Bashinescu ! Asta, fireste, in spiritul unui suprem dispret (ca sa nu spun "suprema flegma") fata de adunatura de babuini sau, dupa caz, pinguini, care inca mai populeaza acest "pamint bun si frumos"(vorba personajului Gerula, resp. regretatului actor Ilarion Ciobanu in finalul filmului "Columna") !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.