fbpx
ȘTIRI BUZAU

Incident șocant! O adolescentă a fost ÎMPUȘCATĂ ÎN FAȚĂ, în plină stradă

pistol amenintare 990x556 1

Un caz extrem de grav a fost înregistrat la Râmnicu Sărat, jud. Buzau. O minoră de 14 ani a fost împușcată cu un pistol tip airsoft, în plină stradă. Doar o minune a făcut ca fata să scape cu răni superficiale. Arma cu care a fost împușcată putea să îi provoace afecțiuni grave la ochi.

Totul s-a întâmplat seara trecută. Minora de 14 ani se afla alături de mai mulți prieteni pe stradă, mergând către casă. La un moment dat, lângă grupul de tineri a oprit o mașină. Șoferul a încercat să intre în vorbă cu fata de 14 ani. A început să-i adreseze diverse întrebări, deși cei doi nu se cunoșteau. Cum fata a refuzat să îi răspundă, un tânăr de 18 ani, aflat pe bancheta din spate a autoturismului, a scos un pistol tip airsoft pe geam și a tras, lovind-o pe minoră în zona ochiului.

Polițiștii au fost chemați de urgență la fața locului, mama victimei fiind cea care a cerut ajutor.

“În noaptea de 6/7 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 41 de ani, din Râmnicu Sărat, cu privire la faptul că fiica sa, o minoră de 14 ani, a fost rănită la nivelul feţei cu un pistol tip airsoft. Imediat după sesizare, la fața locului s-au deplasat polițiști de ordine publică și de investigații criminale care, în urma cercetărilor, au stabilit  că utilizatorul pistolului de tip airsoft este un râmnicean în vârstă de 18 ani. Tânărul ar fi utilizat pistolul îndreptându-l spre partea vătămată, pe motiv că minora ar fi refuzat să dialogheze cu un cunoscut al acestuia, împrejurare în care proiectilul pistolului i-ar fi provocat tinerei o leziune în zona feței”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Totodată, oamenii legii atrag atenția că deși sunt arme neletale, pistoalele tip airsoft nu sunt jucării. Dacă aceste arme nu sunt utilizate corespunzător, proprietarii pot răspunde penal pentru faptele lor.

POLIȚIȘTII AVERTIZEAZĂ

“Deși acestea sunt arme neletale exceptate de la procedura autorizării ori notificării, nu sunt jucării, iar deținătorii acestora au anumite obligații.

În conformitate cu prevederile art. 65, alin. (4)-(6), din actul normativ mai sus amintit, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 lei la 5000 lei nerespectarea următoarelor condiții:

“ (4) Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate, în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.

(5) Sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale prevăzute la alin. (4) în locuri publice.

(6) Armele sau dispozitivele neletale prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi transportate de la domiciliul, reşedinţă sau, după caz, locul de rezidenţă al deţinătorului la locul unde urmează să se desfăşoare activităţile pentru care sunt destinate, numai dacă acestea sunt ţinute în husă, bagaj ori ambalaj şi nu sunt încărcate cu muniţie.”

Orice modificare adusă unor astfel de arme sau folosirea de alte proiectile în afara celor din plastic, precum şi utilizarea unor arme tip airsoft ce dezvoltă o putere mai mare de 7 jouli, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Mai mult, expunererea lor în spaţii publice poate genera o stare de temere şi, în funcţie de circumstanţele în care se produc incidente cu astfel de arme, persoanele care le-au utilizat pot fi cercetate pentru diferite tipuri de infracţiuni: ameninţare, tulburarea liniştii şi ordinii publice, lovire sau alte violenţe etc”, transmite IPJ Buzău.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.