INCIDENT la „tradiţionalul” discurs al lui Viktor Orban la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad

„Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”, așa era scris pe un banner care a fost afișat la Băile Tușnad, acolo unde premierul maghiar Viktor Orban ținea un discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.

Potrivit Telex.hu , odată ce a fost afișat bannerul s-a produs rumoare în rândul mulțimii, iar unii s-au pus în fața bannerului cu umbrele deschise pentru a-l acoperi. După câteva momente în care s-a strigat de ambele părți, cei care au ridicat bannerul au fost scoși din mulțime. Telex.hu spune că Orban ar fi declarat: „Politicos, precum poliția din Budapesta cu drogații de pe pod”, făcând referire la protestele ce au avut loc în capitala Ungariei săptămâna aceasta.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, ţine sâmbătă „tradiţionalul” său discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, temele abordate pornind de la motto-ul din acest an al evenimentului care este „Van, ami örök”, despre care organizatorii spun că se traduce „Există ceva ce e etern” sau „Unele lucruri sunt eterne”.”

Conform publicației românești de limbă maghiară kronikaonline.ro , protestatarii erau conduși deMihai Tîrnoveanu, fondator al publicației și asociației ”Calea Neamului”. Manifestanții au fost escortați de către agenții de pază la ieșirea din tabăra din Băile Tușnad.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *