Închisoare secretă descoperită sub o cabană, în Rusia. Avea propriul crematoriu

Mass-media din Sankt Petersburg a relatat luni că a descoperit o închisoare subterană secretă deghizată într-o cabană și care avea inclusiv ceea ce bănuiesc jurnaliștii a fi un crematoriu într-un sat de pe lângă cel de-al doilea oraș ca mărime din Rusia, relatează The Moscow Times.
Un video publicat de ziarul 47news.ru din Sankt Petersburg arată două celule cu paturi și toalete într-un subsol inundat. Lângă una dintre celule, jurnaliștii au filmat intrarea în ceea ce pare un al doilea subsol, dar inaccesibil din cauză că este inundat.

Accesul la celule din subsol se face printr-un garaj în care pot intra dubițele poliției și care coboară direct în subsol, potrivit imaginilor filmate din curte.

Un alt video despre care ziarul spune că a fost obținut de la anchetatori arată cabana din lemn și împrejurimile proprietății, inclusiv un gard de 3 metri degradat.

De asemenea în spatele casei s-ar fi descoperit o baie care are o trapă secretă ce duce la ”un cuptor de mărimea unui corp uman”.

Potrivit 47news.ru, autoritățile au declarat că analiza experților a arătat „rămășițe biologice” în cuptor, dar nu a indicat dacă acestea sunt rămășițe umane sau animale.

47news.ru a spus că echipajul său a vizitat această clădire după ce a fost informat despre existența sa „de către unii migranți care ar fi putut să jefuiască bunurile rămase, dar nu au putut ține ceea ce au văzut pentru sine”.

Locuitorii din satul Agalatovskoye din regiunea Leningrad, la 44 de kilometri nord de Sankt Petersburg, au declarat presei că Comitetul de Investigații al Rusiei „a lucrat” la fața locului în 2020.

Șeful satului Vladimir Sidorenko a declarat pentru un alt site de știri din Rusia, Podyom, că Comitetul de Investigare a descoperit închisoarea secretă acum trei ani.

„Până acum, nimeni nu scria sau știa despre ce s-a întâmplat acolo, cu excepția autorităților”, a spus Sidorenko.

Citând surse anonime, 47news.ru a spus că primul proprietar al acestei închisori a fost identificat ca un fost șef al unei unități de detenție preventivă care s-a pensionat în 2004 și a murit la 51 de ani în 2018. Al doilea proprietar ar fi un om de afaceri și infractor în vârstă de 50 de ani care a fost condamnat prima dată pentru răpire în 2001 și care și-a schimbat numele în ”Escobar” în 2010.

După ce descoperirea a câștigat atenția mass-mediei ruse, iar localnicii s-au dus să viziteze locul, scrie Podyom luni, întreaga clădire a fost dezafectată cu buldozerul la cererea Comitetului de Investigații.

„Nu comentăm acest lucru în niciun fel”, a spus purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigații pentru Podyom, când i s-a cerut să-și explice prezența acolo în 2018 și 2020.

Potrivit 47news.ru, anchetatorii au ajuns pe o pistă moartă încercând să afle originile închisorii subterane secrete.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *