Închisoare CU EXECUTARE pentru un buzoian care a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID

Un tânăr în vârstă de 36 de ani din comuna Grebănu, județul Buzău, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare și la interzicerea unor drepturi după ce, în luna aprilie, a fugit dintr-un modul izolator aflat în curtea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, înainte să afle rezultatul testului pentru Covid-19.

Bărbatul era suspect de coronavirus și n-a mai avut răbdare să sosească rezultatele testului.
Pedeapsa cu închisoarea este prima de acest fel din țară.
Sentinţa Judecătoriei Buzău nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În baza disp. art. 352 alin. 1 C. pen. condamnă inculpatul Matei Strugurel la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combate­rii bolilor. Aplică inculpatului pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu în­chisoarea.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art. 65 alin. 1 C. pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor și de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat de la rămânerea definitivă a pre­zentei sentințe și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa se va executa în baza disp. art. 60 C. pen.

În baza disp. art. 274 alin. 1 C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 550 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se precizează în sentinţă, potrivit Opinia Buzău.

Bărbatul nu avea Covid, a fost diagnosticat cu TBC
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pe 20 aprilie, în jurul orei 13.00, Strugurel M. a părăsit fără aprobare Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde se afla internat.

Sursa: observatornews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.