Închisoare cu EXECUTARE pentru Liviu Dragnea

dragnea

Procurorii DNA au cerut în instanță închisoare cu executare pentru țărănușul de Teleorman, Liviu Dragnea. Procurorii susţin că Liviu Dragnea şi Victor Ponta s-au înţeles ce să declare în faţa judecătorilor. Liviu Dragnea ar risca 5 ani de închisoare, deşi procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei şi a spus că este atributul instanţei supreme să o stabilească.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție ascultă, astăzi pledoariile finale ale avocaților inculpaților din Dosarul „Referendumul”. Liviu Dragnea (PSD) este acuzat că ar fi fraudat referendumul din 2012, privind demiterea președintelui Traian Băsescu. Procurorii DNA susțin că vicepremierul ar fi organizat un sistem național de influență prin care a încercat să obțină o prezență de minimum 60% la vot, necesară validării referendumului. În acest dosar, pe lângă Liviu Dragnea, alte 74 de persoane au fost trimise în judecată.Completul de judecată este format din Corina Jîjîie- președinte, Lucia Rog și Lavinia Lefterache.

Sala de judecată este arhiplină. Liviu Dragnea nu a vorbit cu niciunul dintre cei 70 de complicii ai săi. S-a consultat doar cu avocatul.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală necuvenite pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

“Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de către Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale”, arăta DNA.

Citiți și:  Încornoratul Dragnea a inlocuit-o deja pe Irina Tanase? „... împreună cu minunata noastră ...”

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, preciza DNA.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu