Incertitudini politice in Grecia, in urma operatiunii de anvergura impotriva neonazistilor

Fragila coaliţie între dreapta şi stânga aflată la putere în Grecia şi-a asumat un pariu îndrăzneţ prin „decapitarea” mişcării neonaziste Zori Aurii, ai cărei alegători sunt râvniţi de toate formaţiunile politice.

zorii-auriiValul de arestări la care a procedat sâmbătă poliţia antiteroristă elenă a dat o lovitură grea acestei formaţiuni, care s-a ridicat în mai puţin de doi ani la rangul de a treia forţă politică într-o ţară afectată de o criză economică acută şi în care şomajul îngroaşă rândul extremiştilor.

Nikos Michaloliakos, fondatorul şi liderul mişcării din 1980, totodată deputat, se află pe mâna justiţiei, la fel ca şi presupusul său om de încredere Christos Papas, purtătorul de cuvânt Ilias Kasidiaris şi alţi trei parlamentari, reprezentând împreună o treime dintre cei 18 deputaţi ai partidului, care a intrat în Parlament în iunie 2012.

Toţi riscă o inculpare pentru apartenenţa sau conducerea unei „organizaţii infracţionale”. Judecătorii de instrucţie vor lua o decizie în acest sens în cursul înfăşişării suspecţilor prevăzute pentru marţi.

De pe Mediafax.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.