Incepe teroarea U.E. la adresa tuturor comentatorilor de pe internet, printr-o cenzura impachetata in slogan democratic?

europol

Stire preluata din Ziarul Adevarul:

O unitate specială a Europol va monitoriza conţinutul de pe Internet în materie de terorism şi extremism

Oficiul European de Poliţie va înfiinţa de urgenţă o unitate nouă a Uniunii Europene – Internet Referral Unit -, care urmează să monitorizeze conţinutul de pe Internet referitor la terorism şi extremismul violent, a decis, vineri, Consiliul European de Justiţie şi Afaceri Interne.

Potrivit documentelor transmise presei după Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne, miniştrii de justiţie şi afaceri interne din cadrul statelor membre UE au decis implementarea unor măsuri în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, miniştrii reuniţi în cadrul Consiliului JAI au convenit ca Europol (Oficiul European de Poliţie – n.r.) să înfiinţeze de urgenţă o nouă unitate a Uniunii Europene – Internet Referrar Unit, care să monitorizeze conţinutul de pe Internet referitor la terorism şi extremismul violent, unitate care va deveni operaţională cel mai târziu în luna iulie a acestui an.

În altă ordine de idei, miniştrii reuniţi în cadrul JAI au decis ca în spaţiul Schengen să fie puse în aplicare până în iunie controale sistematice privind documentele şi persoanele aflate în tranzit pe baza unei evaluări de risc la frontierele externe.

Potrivit sursei citate, măsurile Consiliului JAI sunt luate în urma recentelor atacuri teroriste din Europa, iar tema privind lupta împotriva terorismului se va afla şi pe agenda viitoarei reuniuni a Consiliului.

Miniştrii de afaceri interne şi justiţie din Uniunea Europeană au participat, joi şi vineri, la Bruxelles, la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne, reuniune ce are pe ordinea de zi subiecte precum fluxurile migratoare în Europa, protecţia datelor cu caracter personal şi combaterea terorismului.

Directorul CIA: Reţelele de socializare fac tot mai dificilă lupta împotriva terorismului

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, John Brennan, a afirmat vineri că reţelele de socializare şi alte tehnologii de comunicare fac tot mai dificilă lupta împotriva militanţilor care utilizează astfel de mijloace moderne pentru a face schimb de informaţii şi a întreprinde operaţiuni, relatează agenţia Reuters, preluată de agerpres.ro.

Într-un discurs rostit la New York, la centrul de reflecţie Council on Foreign Relations, Brennan a estimat că astfel de comunicaţii nu fac decât să sporească dificultatea în abordarea problemei ameninţărilor şi a atacurilor din întreaga lume din partea unor grupări precum Statul Islamic, cunoscută şi ca ISIL.

„Noile tehnologii pot ajuta grupări precum ISIL să coordoneze operaţiuni, să atragă noi recruţi, să-şi extindă propaganda şi să-i inspire pe simpatizanţii de pe întreaga planetă să acţioneze în numele lor“’, a declarat Brennan, referindu-se la acronimul ISIL pentru gruparea militantă din Siria şi Irak.

„Ameninţarea globală din partea terorismului este mult amplificată de lumea interconectată de astăzi, unde un incident izbucnit într-un colţ al planetei poate stârni instantaneu o reacţie la mii de mile depărtare şi unde un singur extremist poate intra pe internet şi poate învăţa cum că comită un atac fără să iasă din casă“, a explicat şeful CIA.

În discursul său, Brennan a evocat recentele atacuri, inclusiv cele de la Paris împotriva publicaţiei satirice Charlie Hebdo, de la o cafenea din Copenhaga şi de la o şcoală din Pakistan.

„Aceste atacuri arată o tendinţă îngrijorătoare pe care noi o constatăm de ceva timp: apariţia unei ameninţări teroriste care este tot mai descentralizată, greu de depistat şi greu de contracarat“, a spus oficialul american.

În opinia sa, preocupările în materie de securitate din ultimul an indică o lume tot mai volatilă, cu tot mai multe focare de instabilitate de la prăbuşirea fostei URSS.

În timp ce organisme precum CIA au depus eforturi pentru creşterea capabilităţilor lor de combatere a ameninţărilor cibernetice, cei care intenţionează să comite acte teroriste se perfecţionează şi ei în folosirea tehnologiilor, a explicat Brennan.

Potrivit declaraţiilor şefului CIA, guvernele vor trebui să lucreze împreună cu industria privată şi alţi parteneri pentru a-i identifica şi a-i prinde pe extremişti, precizând că actualul conflict din Siria şi Irak şi provocarea reprezentată de combatanţii străini care se implică în conflictul din zona respectivă constituie o prioritate.

„Acolo se află cel puţin 20.000 de combatanţi din peste 90 de ţări care s-au dus să lupte, mai multe mii dintre ei fiind din ţări occidentale, inclusiv din SUA“’, a conchis şeful CIA.

UE întăreşte frontierele externe ca măsură împotriva migraţiei

Miniştrii europeni de justiţie şi de afaceri interne au decis, vineri, la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Bruxelles, să întărească supravegherea frontierelor externe ale Uniunii Europene ca măsură la presiunea migraţiei cu care se confruntă UE în ultima perioadă.

Potrivit materialelor prezentate presei în urma Consiliului JAI, miniştrii din statele membre prezenţi la reuniune au convenit să consolideze supravegherea la frontierele externe, dar şi pentru întărirea resurselor şi capacităţilor operaţionale ale FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene .

Miniştrii europeni au dezbătut această problematică în contextul în care Uniunea Europeană se confruntă, potrivit documentelor prezentate în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, cu o presiune tot mai mare a migraţiei.

Consiliul a luat act de faptul că „evoluţiile recente arată că UE trebuie să-şi consolideze acţiunea deoarece presiunile exercitate de migraţie continuă să afecteze nu numai regiunea mediteraneană, dar şi frontierele terestre din regiunea Balcanilor de Vest” şi „a subliniat faptul că, pentru a proteja şi salva vieţile migranţilor, lupta împotriva reţelelor criminale de contrabandişti şi traficanţi ar trebui să rămână o prioritate.”

Miniştrii de afaceri interne şi justiţie din Uniunea Europeană au participat, joi şi vineri, la Bruxelles, la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne, reuniune ce are pe ordinea de zi subiecte precum fluxurile migratoare în Europa, protecţia datelor cu caracter personal şi combaterea terorismului.

Potrivit agendei întâlnirii, miniştrii au discutat despre tendinţe actuale şi acţiuni viitoare privind fluxurile migratoare în Europa şi au adoptat o abordare generală parţială în legătură cu regulamentul general privind protecţia datelor. De asemenea, Consiliul a discutat punerea în aplicare a măsurilor de combatere a terorismului la nivel european.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu