Începe TEROAREA ALBA! | Autoritățile sunt în ALERTĂ

Peste câteva ore intră în vigoare codul galben de ninsori și viscol valabil pentru capitală și 17 județe din estul țării. Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă în 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv Capitala, dar şi o informare de vreme deosebit de rece cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Potrivit atenționării, se vor semnala ninsori abundente, iar vântul va bate cu putere și va atinge în anumite zone viteza de 75 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Citiți și:  Alerta meteo. Vremea schimba foaia. Vine frigul!

După acest episod de viscol, începând din seara zilei de miercuri, temperaturile vor scădea foarte mult, cu valori minime nocturne de sub minus 10 grade, în special în Nordul, Nord-Estul și centrul țării.

Imediat după emiterea Codului Galben de vreme severă, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a cerut prefecților să ia măsuri pentru punerea în aplicare a planurilor de acțiune pentru sezonul rece și să se asigure că sunt pregătite mijloacele de intervenție și că există suficiente stocuri de materiale antiderapante și de carburanți.

În acest sens, astăzi în jurul prânzului, s-a transmis o radiogramă tuturor Instituțiilor Prefectului din județele aflate sub atenționare meteorologică pentru a asigura permanența pe toată perioada de manifestare a fenomenelor meteo severe.

Citiți și:  Vremea se schimbă RADICAL in toata tara! Avertismentul meteorologilor

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile