Incepe RAZBOIUL in UCRAINA

kiev-war

Ucraina a cerut, joi, „ajutor militar de anvergura” de la Uniunea Europeana, dupa ce presedintele Petro Porosenko a anuntat ca Rusia a invadat tara.

Ambasadorul ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev, le-a cerut liderilor europeni, care se vor intruni sambata, sa ia o decizie in legatura cu „viitoare sanctiuni semnificative si ajutor tehnic si militar de anvergura, cu scopul de a opri agresiunea”, relateaza RTE News.

Intre timp, Ucraina si-a retras fortele armate din orasul asediat de separatisti, Novoazovsk, pentru a salva vietile soldatilor ucraineni. In aceste momente este intarita securitatea in orasul-port Mariupol, pe care rebelii au anuntat ca il vor invada, potrivit Consiliului pentru Aparare si Securitate din Ucraina.

Citiți și:  Cât de mare este pericolul? Rusia masează trupe chiar lângă România! UE, reacție dură

Petro Porosenko a anuntat, joi, ca Rusia a invadat Ucraina si a convocat o intrunire de urgenta a Consiliului pentru Aparare si Securitate, in cadrul careia urmeaza sa se decida ce pasi vor fi facuti in continuare.

In urma acestei crize, liderul de la Kiev si-a anulat vizita in Turcia pentru a se ocupa de asa-numita invazie a fortelor armate de la Moscova.

„Am luat decizia de a anula o vizita de lucru in Turcia, in contextul deteriorarii rapide a situatiei din regiunea Donetk, in special in Amvrosivka si Starobesheve, pentru ca invazia fortelor ruse s-a produs in Ucraina”, a precizat Porosenko intr-o declaratie pe site-ul prezidential.

Anuntul sau a venit la scurt timp dupa ce separatistii prorusi au ocupat orasul Novoazovsk de la malul Marii Azov si au amenintat ca vor prelua controlul asupra orasului Mariupol, care este un port strategic pentru Ucraina.

Citiți și:  Un scenariu care da fiori. Ucraina ar putea fi locul începerii unui RAZBOI între Rusia și SUA
33 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU